Ülkemizin de katılımıyla 1972 yılında Birleşmiş Milletler ‘in öncülüğünde toplanan çevre konferansı çevre sorunları ve çevresel risklerin azaltılması konusunda uluslararası mücadelede önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin hayata geçirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması ve farkındalık yaratılması amacıyla 5 Haziran günü "Dünya Çevre Günü "olarak ilan edilmiş ve çeşitli etkinliklerle toplumların dikkatinin çekilmesi amaçlanmıştır.
Dünyamızın mücadele ettiği iklim değişikliği ve özellikle çevre sorunları, insan sağlığını ve geleceğimizi tehdit etmekte, doğal dengeyi bozmakta, yaşadığımız bu olumsuzluklar bireylere, toplumlara ve ülkelere pek çok önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir.
Bunun yanı sıra devletimizce yürütülen sıfır atık projesi ile de çevresel risklerin azaltılması, verimliliğin artması, çevre bilincinin gelişmesi ve bireylerin bu konuda duyarlı olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.
Unutmayalım ki "İkinci bir dünya yok.” Doğayı ve çevreyi korumak,  duyarlı olmak, umudumuz olan kuşaklara güzel, temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak için gayret göstermek bir vatandaşlık görevi olup bu konuda atacağımız her bir adım geleceğe güvenle bakılmasını sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün çevre sorunları konusunda toplumsal farkındalığın ve çevre bilincinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyor, yaşanılabilir bir çevre için mutlaka "Sıfır Atık" derken Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, saygılar  sunuyorum.

Editör: TE Bilişim