Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayı itibarıyla 2022'de geçerli olacak asgari ücret belirleme görüşmelerine başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğünde maden işçileri ile bir araya gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay görüşmelerin uzamasını istemediğini ifade ederek “Aralık ayının ortasına gelmeden karara bağlamak istiyoruz. İşçi ne alacağını bilsin iş veren ne vereceğini bilsin diye düşünüyorum” dedi.

Atalay maden işçilerine seslenerek razı gelecekleri bir teklif sunulursa altına imza atacaklarını belirterek:

“Türk-İş olarak 5 kere mutabakata imza attık. Bu sene inşallah toplumu tebessüm ettirecek bir asgari ücret olur da onun altına imza atmayı arzu ediyoruz. Bu sene alım gücünün düştüğü, fiyatların arttığı bir ortamdayız. Türkiye'nin, asgari ücretlinin iyi bir asgari ücrete ihtiyacı var. Onun için Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, toplumun memnun olacağı, razı geleceğimiz bir ücret getirirler de altına imza atarız.

Bir arzum daha var; asgari ücret görüşmelerine aralık ayının başında başlıyoruz, sonunda sonlandırıyoruz. Toplumu bir ay germenin anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde komisyonları toplayalım, işçi ne alacağını bilsin, iş veren ne vereceğini bilsin”