Mithatpaşa tünellerinin açılmasıyla Zonguldak trafiği rahatladı ancak Gazipaşa’da parklanma sorunu trafiği olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Prof. Dr Teoman Duralı ve Kilimli Sahil yolu Gazipaşa Caddesi’nden akan trafiği rahatlattı. Kentin trafik sorunu tam anlamıyla çözülemese de tüneller sayesinde sorunun etkisinin azaldığı görüldü.

Zonguldak’ta devam eden otopark sorunundan kaynaklı trafik ise henüz çözüm arıyor. Özellikle Gazipaşa Caddesi üzerinde park eden araçlar ve kısa süreli duraklama yapan araçlar cadde üzerindeki trafik akışını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Konu ile ilgili Bayındır Zonguldak Derneği Başkanı Yesari Sezgin açıklamada bulunarak “Tünellerin Gazipaşa’da sağlayacağı rahatlığa araçların park etmesi sebebiyle engel olunmaması için gerekli önlem alınmalı” dedi.

Sezgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kent merkezimizdeki yoğun trafik sorunu yeni açılmış olan Teoman Duralı tünelleri ile belirli ölçüde rahatlamış olmasına rağmen özellikle Gazipaşa caddesinde araçların park etmesine müsaade edilmesi bu alanda araç trafiğini yavaşlatmakta ve sıkışmasına sebep olmaktadır.

Özellikle yeni cami önünden başlayarak ulu cami önüne kadar olan kısım da yıllar önce kaldırımlar genişletilerek araç yolu iki aracın ilerleyebileceği bir şekilde düzenleme yapılmıştır.

Bu sistemin çalışabilmesi için kesinlikle araç parkına izin verilmemesi gerekmektedir. Bir aracın bile bu alanda yolun kenarında duraklama yapması tüm trafiği tek şeride düşürmekte ve önemli trafik sıkışıklığına sebep olmaktadır.

Özellikle yoğun saatlerde net bir şekilde görülen bu sıkışıklığın giderilmesi için kesinlikle bu bölümde araçların duraklamasına izin verilmemeli hizmet sağlayıcı araçların sadece yoğun olmayan sınırlı saatlerde mal ve hizmet için durmasına müsaade edilmelidir.

Mithatpaşa tünelleri ile ortaya çıkan rahatlamanın bu alanda yok edilmemesi için belirttiğimiz gibi yeni Cami önünden Ulu cami önüne kadar olan alanda park edilmesi ve duraklama yapılmasına kesinlikle önlem alınması gerekmektedir.

İki şerit olan yolun otopark sonucu tek şeride düşmesi sebebiyle trafiğin engellenmesi Gazipaşa caddesinde yıllardır beklenen tünelin getireceği rahatlamaya engel olmasının önüne geçilmelidir.”