-ÖZEL HABER-

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda azalan işçi sayılarının üretim performansına olumsuz yansıması gündemde.  Azalan işçi sayısına rağmen TTK’nın üretiminde yaşanan artış ise sevindirici.

Bir süredir gündemde olan yeni işçi alımında umutlar yeşerirken Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimi ile ve Ak Parti Milletvekilleri arasında yapılan görüşmelerin Ankara’da karşılık bulması bekleniyor.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın da destek verdiği sürecin bakanlıklar arasında da hızlandırılması bekleniyor. Z HABER daha önce işçi alımı talebinin plan bütçe komisyonunda ele alındığını duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Zonguldak ziyareti ve işçi ile yapılan buluşma sonrası işçi alımı sürecinin rakamları da telaffuz edilmeye başlandı. Buna göre daha önce olduğu gibi bin 500 artı bin 500 olmak üzere iki aşamalı olarak işçi alınması formülü üzerinde durulduğu konuşuluyor. Ankara’dan alınan bilgilere göre işçi alımının 3 binin altında olmayacağı ve sürecin 2022 ortalarında başlayabileceği yönünde.

Editör: TE Bilişim