Türkiye Taşkömürü Kurumu, 2021 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde, yerüstü işyerlerinde işçi statüsünde çalıştırılmak üzere Zonguldak İş Kurumu aracılığı ile 30 nitelikli eleman alımı yapacak.

Basın İlan Kurumunda yayımlanan Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ilanı şöyle; “2021 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde, Kurumumuzun yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere aşağıda belirtilen meslek ve eğitim durumlarına ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre, Zonguldak İş Kurumu aracılığı ile toplam 30 nitelikli eleman alımı yapılacaktır.

Talebimize istinaden Zonguldak İş Kurumunca 22/11/2021 - 26/11/2021 tarihleri arasında 5 günlük ilana çıkılacaktır. Adayların ilanın yayımlandığı dönem itibariyle en fazla 34 yaşında olması 35 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.”

Türkiye Taşkömürü Kurumunda daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere işe alınacak işçilerin başvuru şartları ise şöyle;

Meslek Liselerinin; Kaynakçılık, Metal İşleri bölümlerinden veya Metal Teknolojisi bölümünün Kaynakçılık dalından mezun olmak. Meslek Liselerinin; Makine, Tesviye veya Makine Teknolojisi bölümünün Endüstriyel Kalıpçılık, Kalıp, Makine Bakım Onarımcısı dalından, Metal Teknolojisi bölümünün Isıl İşlemciliği, Çelik yapılandırma ve Metal Doğrama dalından mezun olmak. Meslek Liselerinin; Tesviye, Torna- Tesviye, Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC), Torna, Bilgisayarlı Makine İmalatçılığı veya Bilgisayar Destekli Üretim bölümünden mezun olmak. Meslek Liselerinin; Ağaç İşleri, Mobilya ve Dekorasyon, Ahşap Teknolojisi alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanı bölümünden mezun olmak.
Meslek Liselerinin; Elektrik, Elektrik- Elektronik, veya Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisatları ve pano montörlüğü dalından mezun olmak.