Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoparkı şirketlerinden Enfori Mühendislik, bu yıl dünyaya açılan Türkiye Ar-Ge 250 araştırmasında yer aldı.
Turkishtime Ekonomi ile İş Dünyası Portalı işbirliği ile gerçekleşen  ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ar-Ge 250 araştırmasının raporu, Türkiye’nin Ar-Ge performansını sadece ülkemize değil, dünyaya da tanıtması ve etkin bir referans kaynağı oluşması için hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlandı.
Hazırlanan Türkiye Ar-Ge 250 rapor yayınında Teknoparklar Özel Bölümü'ne yer verildi.   Söz konusu bölümde, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) iş birliği ile faaliyet gösteren Teknoparkların ve verdiği hizmetlerin ulusal ve uluslararası iş dünyasının karar vericilerine daha iyi tanıtılması sağlandı. Bu bölümde, Zonguldak Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kaya’ya ait olan Enfori Müh. San. Tic. Ltd. Şti bünyesinde geliştirilen ‘Elektrik Motorları İçin Motor Kontrol ve Enerji Yönetim Sistemi’ başlıklı proje Ar-Ge 250 Araştırması kapsamında raporda tanıtıldı.
2018 yılında Zonguldak Teknopark bünyesinde faaliyete geçen şirket, Ar-Ge 250 araştırmasında yer almasını sağlayan proje kapsamında TTK için maden ocaklarında kullanılan akülü lokomotiflerin yüksek güçlü elektrik motorları için kontrol ve enerji yönetim sistemleri tasarladı. Birçok elektrikli araç platformlarında da kullanılabilecek olan sistem sayesinde, ülkemiz için yeni bir üretim alanı oluşturulup dışa bağımlılığı azaltarak yeni istihdamların oluşturulmaya çalışıldığı açıklandı.