-ÖZEL HABER-

TTK Armutçuk Müessesi’nde 335 işçiye 1635 sahte sağlık raporu verildiğini, kurumun ise 835 bin TL zarar ettiği iddialarının yeniden gündeme gelmesi ile GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil Z HABER’e konuştu.

2014 yılında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) seçimleriyle başlayan skandalda, GMİS Armutçuk Müessesi eski başkanının da içlerinde olduğu bir grup evrakta sahtecilik suçundan yargılanmıştı. Soruşturma tekrar başladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ise konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Olay, bizden çok önce olmuş. O yıllarda da kamuoyuna çıktı. Biz göreve geldiğimizden beri ne milleti ne devleti zarara uğratacak şeylerle işimiz olur. Şuan adli bir vaka olarak ilerliyor. Biz de kendi içimizde gerekli çalışmaları yapıp sendikamızdan devlete ve millete zarar veren varsa, onlara gereğini yaparız.

Eskiden de yargıya taşınmış, anladığım kadarıyla üst mahkeme davayı yeniden açmış. Bizler devleti zarara uğratacak işlere girmeyiz, giren varsa da cezasını çekerler. Bizim de konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor.”

Sahte sağlık raporu alımı gibi meselelerin kendi dönemlerinde yaşanmadığını vurgulayan Yeşil, “İşyerini zarara uğratacak taleplere karşı çıkıyoruz. Hastalanan arkadaşlarımız için hastanelerde temsilcilerimiz gereken uğraşı veriyor. Arkadaşlarımıza destek oluyoruz ve en iyi tedaviyi görmeleri için uğraşıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim