AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, kent merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle dünden buyana yaşanan Elektrik ve Su kesintisi hakkında açıklama yaptı.  Tosun yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Şehrimiz hafta sonu etkili ve yoğun fırtınalı kar yağışı etkisi altında kaldı. Başta Zonguldak İl Belediyesi olmak üzere tüm AK Parti belediyeleri olarak tedbirlerimizi aldık.
Aşırı kar yağışı ve buzlanma sebebiyle çok sayıda iletken kopuğu, elektrik direklerinin yıkılması, hat üstüne ağaç devrilmesi, aynı zamanda kar yükü ve fırtına nedeniylede enerji nakil hatlarının zarar görmesi elektrik kesintisinin olmasına sebep oldu.
Bilindiği gibi şehrimizin su temini yapılan barajımızda elektrik kesintisi ile su pompalarının devre dışı kalmasıyla su kesintiside yaşandı.
Elektirik kesintisi, sadece Zonguldak  Merkez değil, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinin bir kısmı ile Bartın’da Ulus ilçesinin bir bölümü ve merkeze bağlı bazı mahalleler etkilendi.
Hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasar ilgili kurum tarafından tespit edilmiş, en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütülmüştür.
Çalışmalar kapsamında, kriz masası oluşturulup kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çalışmalar  devam etmiş olup, sahadaki ekiplerin sayısı 7/24 esasına göre en üst düzeye çıkarılmıştır.
Elektirk ve su kesintisi kademeli olarak bölgelere geç saatlerde verilmiş vatandaşlarımız hizmet almaya başlamıştır.
AK Parti Belediyeleri tarafından kar yağışı nedeniyle gerekli tedbirler alınmış kar yağasından itibaren de çalışmalar başlamıştır.
Geçmiş dönemde yaşanan sıkıntıların hiç biri yaşanmamıştır.
Kısıtlamanın ardından başlayan mesaide hiç bir aksaklık yaşanmamış ve vatandaşlarımız iş yerlerine sağlıklı bir şekilde ulaşmış, normal hayatına dönmüştür.
Son dönemlerde yeni bir hastalık zuhur etmeye başladı. Gündemde kalabilmek adına özellikle İl Merkezindeki çalışmalar gözle görülür seviyeye gelince bir kesimi rahatsız etmeye başladı.
Göreve geldiğimiz günden beri Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan önderliğinde Zonguldak Belediyesi'nin hizmet anlayışını değiştirmiş ve şehrin kalkınması için vaat ettiği projeleri bir bir gerçekleştirmeye başlamıştır.
Siyaset aranasında kendine yer edinmeye çalışan kesimlerin yapmış olduğu bu mesnetsiz açıklamalar bizleri şehrimize hizmet etmekten asla alı koyamaz.  
Bu kar elinizde erir’’dedi.