Zonguldak Tarih editörü Hayati Yılmaz Zonguldak Valiliği duvarından önce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin kaldırılmasına ardından da Gümeli porsuk ağacının konulmasına tepki göstererek yıllar geçmesine rağmen toplum vicdanının halen rahatsız olduğunu ifade etti.

Hayati Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Zonguldak Valilik binasının dış cephesinde,1999-2003 yılları arasında görev yapan valilerimizden merhum İsmet Metin’in talimatı üzerine yaptırılmış olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir portresi ve “Gençliğe Hitabesi" yer almaktaydı.

2017 yılında alınan bir karar ile kaldırıldı.2018 yılında Zonguldak`a atanan Erdoğan Bektaş ise 2019`da buraya Zonguldak`ta var olan 4117 yaşında olduğu tahmin edilen Porsuk ağacı`nin yağlı boya resmini koydurmuştu. Eski Vali Erdoğan Bektaş yapılan itirazlara ise; daha önce burada hitabenin olduğu kendisine bilgilendirmediğini söylemişti.

Okullardan andımızı kaldırmak, Atatürk`ün Türk Gençliğine Hitabesi`nden rahatsızlık duymak, Kurumların tabelalarından T.C Ambleminin kaldırılması aynı uygulamanın örünü idi. Kürt Açılımı sürecinde FETÖ uygulaması olarak karşımıza çıkmıştı.

Bu bakımından : "Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir."diye başlayan, Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi`nin Valilik Binası`ndan kaldırılması hakkında soruşturma dahi açılması uygun olur.

Atatürk`ün resminin altına Gümeli Porsuğu diye yazılması ise ayrıca incelenmelidir.

Editör: TE Bilişim