Zonguldak’ın en gözde merkezlerinden olan Filyos’un sahil şeridinde hem konutlaşma hem de diğer etkenler nedeniyle tarihi ağaçların kesilmeye devam etmesi tepkilere neden oluyor.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise tepkilerin odağında olan isim.
Yaşanan manzara karşısında Zeynep Yüksel Ünal hem tepkisini paylaştı hem de Belediye Başkanı Ömer Ünal ile yaşadıklarını anlattı.
İşte Zeynep Yüksel Ünal’ın o paylaşımı:
“Kese kese bitiremediler” demiştim ya hani...
Yıka yıka da bitiremediler.
Şimdi sıra 68 yılında mezun olduğum Filyos Orta Okulu'nda ve bahçesindeki ağaçlarda.
Ne demişti üstat:
Bu ülkede 3 şey olmayacaksın,
KADIN 
HAYVAN 
AĞAÇ...
Ne istiyorsunuz şu güzelim ağaçlardan?
O ağaçların altında büyüdük biz...
Minicik ellerimizle, öğütür gibi topraklarını eledik tarım derslerinde... Fidan diktik, gül ve bir çok çiçek.. Öğretmenlerimizle birlikte havuz bile yaptık bahçesine. Necdet öğretmenimiz.
Mezun olduğum okulda yıllar sonra öğretmenlik yaptım. 13 yıl. Orta Okul, İlkokul olmuş, eski 27Mayıs İlkokulu da Orta Okul olmuştu. Hem okudum, hem okuttum.
ÇOCUKLARIM BURADA OKUDU.
Benden önce de vardı. Benden sonra da.
Şimdilerde Halkeğitim' e bağlı kurslar var..Filyoslu kadınlar ,el emeği, göz nuru, inanılmaz güzellikte şeyler ortaya çıkartıyorlar. Yıkmak yerine, yaşatsanız, güçlendirip, onarımını yapsanız, bahçesine, satış yerleri yapıp, yapılan ürünler orada satılsa olmaz mı? Kadınlarımız ekonomik olarak güçlensinler, gelen turistler, gelsin görsün hediyelik eşyalar alsalar, güzel olmaz mı?
Bir kerecik de Rant İçin Değil, Halk İçin bir şeyler yapılsın. Beton kafalı insanlar, betona boğdular yeşil Filyosumuzu.. Artık yıkmayın, katletmeyin güzelim ağaçlarımızı..
Şehirlerin hafızaları vardır.    
Hafızalarıyla yaşarlar. Yok ederseniz o hafızayı öldürürsünüz...bir istasyon kaldı bir de eski, ancak bize göre hiç eskimeyen anılarımızda yaşattığınız, çocukluğumuz, gençliğimiz, kalbimizin attığı okulumuz..
Soruyorum şimdi Sayın Başkan’a, 
Seçimler öncesinde vaatleriniz arasında var mıydı?
Okulumuzu yıkmak, 
Bahçesindeki ağaçları kesmek..
Kime sordunuz?
Siz, sizin gibi düşünmeyenlerin de başkanı değil misiniz?
Neden bize kulak vermezsiniz?
BEN YAPTIM OLDU...
Olmaz...Olmaz…
Belli yerlerdeki karar vericiler, yaptıklarıyla yaşarlar yıllar boyu... Bıraktıkları eserlerle yaşarlar...
Bir de size itiraz edenlere kulak verin. Çevrenizdeki baş sallayan, çıkar guruplarını bırakın aykırı insanlara kulak verin, konuşun onlarla...
İnanın siz kazanırsınız..
Bu gidişle yaptıklarınızın altında kalacaksınız..
Yanınızda olanlar, menfaat bitince, teker teker terk edecekler sizi.. Yüzünüze bakan olmayacak.. Çocuklarınız, torunlarınız bu beldeye yaptıklarınızın hesabını veremeyecekler ve utanacaklar... Yapmayın.. Aykırı seslere de kulak verin... Buranın insanısınız... Bizim düşmanımız değilsiniz... Sizin gibi düşünmeyen kaç kişiyle bir sofrada oturabiliyorsunuz? Kaç kişiyle samimî sohbetler ediyor, çay, kahve içiyorsunuz? Siz de biliyorsunuz ki, hiç ya da bir elin parmakları kadar... Dikkat! Onlar da çıkarcı, iki, ya da çok yüzlü olabilirler..
Yapmayın başkan..        
Atalarımız, ya büyük sözü dinleyeceksiniz, ya küçük, demişler...
Bu sese kulak verin büyük sözü dinleyin.!

Editör: TE Bilişim