Bayındır Zonguldak Derneği Başkanı Yesari Sezgin, Karaelmas Köprülü Kavşak’ta yönlendirme tabelalarının bulunmamasıyla alakalı olarak vatandaşların yolunu kaybetmesinden ötürü açıklamalarda bulundu.

Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Özellikle Kent merkezimizin yoğun  trafiğine önemli katkı sağlayan Teoman Duralı  tünelleri ve Karaelmas köprülü kavşak düzenlemesinin ulaşım açısından önemli bir odak noktası haline geldiği açıkça görülmektedir.

Bu tüneller Hem Gazipaşa caddesindeki trafik yoğunluğu azaltmış hem de Kilimli ve Kapuz yönüne ulaşım anlamında önemli ölçüde kolaylaştırıcı bir rol üstlenmiştir.

Tünelin Zonguldak çıkışında yer alan Karaelmas köprülü kavşağında ise belirli noktalarda zaman zaman yaşanan küçük kazalardan da anlaşıldığı üzere küçük düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu eksikliklerin en önemlilerinden birisi yönlendirme tabelası bulunmamasıdır. Ne kent merkezi yönünden gelen araçlar için nede merkeze gelen araçlar için kavşakta Üzülmez bölgesi için yönlendirme tabelası olmaması sürücüler için sorun yaratmakta bu sebeple sürücüler hangi yöne nasıl ulaşacakları konusunda zorluk çekmektedirler.

Şehri iyi bilen o bölgede yaşayanların dışında özellikle şehrimize yabancı olanların bu kavşaktan Üzülmez, Rat, Kırat, Üzülmez sanayi sitesi, Mithatpaşa, Ağız diş sağlığı vs yönlerini bulabilmesi mümkün olamamaktadır.

Kavşağın daha verimli çalışabilmesi için gerekli olan yönlendirme tabelalarının biran önce yetkililer tarafından sağlanarak araç sürücülerinin sıkıntı çekmemesinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Editör: TE Bilişim