-ÖZEL HABER-
Geçtiğimiz günlerde Soğuksu’da başlayan ve dün akşam sona eren asfalt çalışmaları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik durma noktasına gelirken ambulanslar da Soğuksu istikametindeki hastaları hastaneye yetiştirmekte zorlandı.
Plansız son dakika anons edilen yol çalışması sonucunda tıkanan yol nedeniyle ambulansla hastaneye yetiştirilmeye çalışan hastalar yolda kaldı. Ambulansta bulunan hasta yakınları ise çaresiz bir şekilde saniyelerle yarıştı.
Annesini hastaneye yetiştirmeye çalışan ve hemşire olan Songül Sümer Çatak ise sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlattı. Tıkanan trafikte ambulansın içinde çaresiz bir şekilde beklemek zorunda kalan Songül Hemşire saniyelerle yarıştığı anı şu şekilde anlattı:  
“Çaresizlik, bugün ben en kötüsünü yaşadım. Ama ne çaresizlik Rabbim kimseyi darda bırakmasın. Covid pozitif tedavisi gören annemin evde düştüğünü haber aldım.  Elimdekileri can havliyle Soğuksu’daki Onur Ticaret’e bıraktım. Annemin yanına gittim. Evde düşmüş yerde yatıyor. Tansiyon genel durumu kontrol, 112’yi aradık. 112 geldi bu sefer asansöre sığmadığı için merdivenlerden sedyeyle indirdik aslında asansör ne için gerekli burada anlamadım. Allah’tan anam zayıf da indirdik oradan. Herkes zayıf değil maalesef. Yapılırken dikkate alınması gereken en önemli söylene söylene indirdik. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.  Evin orda asfalt çalışmaları var yol kapalı ambulansla Level Hastanesinin oradan evden alıp yukarıdaki yoldan Acılık istikametine Atatürk Devlet Hastanesi’ne gideceğiz. Ne oldu biliyor musunuz? Bütün arabalar birbirine girmiş kaza değil yol kapalı. Yarım saat yolda kaldık. Kafa travması, ne olduğunu bilmiyorum. Bulantı kusma var eyvah eyvah diye diye saniyelerle yarıştık. Bir anda yetişemiyoruz diye, kalbim çarpmaya başladı. Korktum çok korktum. Çaresiz sirenleri çal arkadaşım dedim onu da tanıyorum. Allah’ım yol açılsın inşallah diye dua ediyorum. O ara yol açılsın diye belediyenin anons ettiğini duydum. Sevindim ambulanstaki arkadaş beni teselli ediyor hepsine sonsuz teşekkür ederim. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, yollar bozuk düzenleme bizim için, belediye çalışması var anlıyorum ama anlayamıyorum; Çaresizlik çaresizlik. Annemi ya yetiştiremeseydim ne olurdu düşünmek bile istemiyorum çok çok iyi olması tek temennimiz. Bugünü bir daha yaşamak istemiyorum. Dualarınızı bekliyorum sevgiler kimseyi rabbim darda bırakmasın bütün hastalara geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim