Zonguldaklı Karikatürist-Yazar Mete Arif Tokmak dün akşam saatlerinde başından geçen olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Çok sevdiği Mural isimli kedisinin köpeklerin saldırısına uğradığını ve parçalanarak öldürüldüğünü belirten Tokmak geride kalan 4 yavru için sürekli tetikte olacağını belirtti.

Mete Arif Tokmak yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Gece en kötü günlerimden birini yaşadım. Bana bir yıl iki aydır en güzel hayat yoldaşlıklarından birini yaşatan Mural kedim, bir kaç dakikalık bir sürede evin önünde köpek çetesinin saldırısına uğradı ve parçalandı. Dağ başında yaşamıyorum, şehir merkezinin içinde bir yer burası. Ölmeden önce başını okşayabildim ama nasıl içimden bir şeyler koptu anlatamam. Mural, 4 yavrunun annesiydi üç aydır. Kız kardeşinin dört yavrusunu da ayırmıyordu emzirirken. Kedilerin sosyal hayvanlar olduklarını bilen biri olarak en son halen kopmadıkları erkek kardeşiyle de geziler yapıyorlardı bir kaç haftadır gözümden kaçmayan. Mural güçlü bir kediydi, kaçabilirdi... Ama yavrularını koruma iç güdüsüyle çelişkide kaldı ve köpeklerin ortasına düştü. Yavrular evdeydi ama dışarıya alışmaları amacıyla pencere açık olduğu için yavrularda arada dışarı çıkıyorlar. Zaten alt katta olup bu kadar kediyi isteseniz de sürekli evde tutamazsınız. Benim pencereler vasistas pencere diye tabir edilen ve maalesef kediler için tehlikeli bir özelliğe sahip olduklarından uygun değil. Şimdi Muralın yokluğuna alışmaya çalışacağım. Diğerlerinin de benzer akıbetlere uğramaması için sürekli tetikte olacağım. O köpek çetesini yaratan insani koşulları tahmin edebiliyorum. Başlarındaki alfayı özellikle bir veya bir kaç insansı mahluk bu duruma getirdilerse yazıklar olsun onlara. Benim gibi elindeki imkanları sonuna kadar zorlayarak sokak hayvanlarını çocukları gibi bakmaya çalışan onlarca insan var. Bugün açıkça söyleyebilirim ki psikolojim çok bozuldu. Bu satırları yazarken Muralın güzelim yüzü gözümün önünden gitmiyor. Düşüncelerimde hatıraları geziniyor. Bunları acındırmak için filan yazmıyorum. Sözde bilgiç olan sokak hayvanları konusunda hiç bir şey yapmayıp akıl taslayan saçma sosyal medya arkadaşlarım için yazıyorum. Silin beni.”

Editör: TE Bilişim