Kozlu Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci, 26 Eylül'de silahlı saldırıya uğramış ve  hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Murat Birinci kendisine hal hatır soranlara, destek olanlara teşekkür eden ve sessiz kalmayacağını ifade ettiği bir basın açıklaması yaptı.

İşte Murat Birinci'nin o açıklaması:  
"Canım'dan daha kıymetli canımın canı ailem (evlatlarım, eşim, annem, abim, ablamlar, kardeşlerim, yiğenlerim, amcam, yengem, kuzenlerim hısım, akrabalarım) komşu, arkadaş dost, tanıyan, tanımayan sevgisini iyi, güzel dilek temenni maddi manevi ve dualarını her daim yanımda olduğunuzu hissettiriyorsunuz. şükürler olsun rabbim'e. 26 eylül tarihinde canıma gasp ederek öldürmek istemelerine rağmen Allah ( c.c )  koruyarak vurulduğum andan itibaren yanımda olan bütün herkesin yakından uzaktan desteği , doktor, hemşire ve bütün sağlık çalışanlarının müdahalesi sonucu hayatta kalma mücadelesini şuan kazanıp zalimlere fırsat vermedi, tekrar rabbim'e hamdü senalar olsun.
Tüm ameliyat içersinde ve sonrası doktor  Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık ve hastane görevlileri (hemşire, hasta bakıcı, hizmetli, güvenlik memuru sekreter en üstten başlayıp en altta çalışanlara; İl Emniyet Müdürü, tüm emniyet teşkilatı çalışanları ve tüm güvenlik güçlerimizin vermiş olduğu özveriyle destekleri içinde ayrıca teşekkür ederim.
Bu yeryüzündeki kubbenin altında arkasında ve beraber rabbim'e edasını yaptığımız namazın cematine ve tüm cemiyette beraber olduğumuz muttaki mümin yüce Türk milletine;  Yerel ve ulusal basında yine iyi niyetli haber yapmaya çalışan tüm cemiyete; Siyasi parti içinde görev yapan , yapmış, aday olan veya olacak tüm siyasi parti mensuplarının yapılan bu kalleş hain saldırıyı kınayan tepki koyan açıklama ve bildiri yaparak yayınlayanlar; hepiniz iyi ki varsınız teşekkür ederim, sağolun varolun. Hep birlikte rabbim'in bizler için biçtiği süreyi emri ve rızasına uygun şekilde yaşamaya devam ediyor olacağım olacağız.
Bu süreç içinde biliyorum ki hepiniz bundan sonraki yaşam içinde daha dikkatli ve tedbirli şekilde olmam gereken telkinde bulunmanız tabi ki benim iyiliğim içindir. 
Lakin bu benim hayat felsefemde rabbim'in emrine uyarak tedbirler alınır, alınmalıdır.
Benim susmayıp ve geri adım atmayacağımı bu saldırıyı yapanlar bildikleri için beni öldürmek istediler ve başarılı olamadılar bunda.  Allah'ın izniyle de inşallah olamayacaklar.
Bundan sonra hiç kimse benden susmamı beklemesin! En başta bu yola çıkaran rabbim izin vermezken ben susmayacağım ta ki rabbim susturana kadar.
Bu yolsuzluk, arsızlık ve haksızlıklar yapan devlet malına ğulül ederek çalan ve göz yumarak kamu kurum ve kuruluşların mallarını kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekenleri yargıya taşımayacağım ve sizlere eksiksiz bir şekilde bildireceğim. 
Rabbim bu yolda benimle beraber olan herkesin yar ve yardımcısı olsun yarattığı bütün canlı malukatların şerrinden Hıfzımuhafaza eylesin inşallah amin esselamunaleyküm."

Editör: TE Bilişim