Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve maden şehit aileleri, 16 Kasım 2021 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bir teşekkür ziyaretinde bulunarak Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir hazır bulundu.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’e Şehit aileleri adına çiçek takdim edildi.

Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, şehit ailelerine gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile GMİS Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

GMİS Genel Başkan Hakan Yeşil ise, “Vatanımız ve aileleri için mücadele ederken hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin aileleri için bir mücadelenin içindeyiz. Sevgili Başkanın öncülüğünde birçok sıkıntıyı aştık” dedi.

Soma Faciasından sonra maden şehitleri ailelerine tanınan haklarda 2003-2014 yılları arası şeklinde bir sınırlama olduğunu ve bu sınırlamanın kaldırılması için mücadele ettiklerini belirten Yeşil, şunları söyledi; “Çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Sendikamızı ziyaret eden Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da konuyu ilettik. Sayın Bakanımız da konuyla ilgileneceğini beyan etti. Tabii biz de Sendika olarak takipçisi olacağız. Biz, maden şehitlerinin aileleriyle bir aileyiz. Madencilik hepimizin mücadelesi, ortak kaderi. Birbirimize sahip çıkmak durumundayız. Başkanımızın yaptığı çalışmalara bizler de destek veriyoruz. Mücadelemiz ortak.

Ben de mücadelenin içinde olan, birlikte mücadele eden bir kişi olarak şehit aileleri adına yaptığı çalışmalar için başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü kendisi de maden şehidi çocuğu olmakla beraber şehit ailelerinin hakları için yıllardır mücadele ediyor. Mücadelesine ortağız, destek veriyoruz”.

Editör: TE Bilişim