CHP İl Kadın Kolları Başkanı ve MYK üyesi Merve Kır, Kilimli İlçesi Gelik Beldesi Damarlı mevkisinde ruhsatsız işletilen maden ocağında hayatını kaybeden işçi Satılmış Çamlı için taziye mesajı yayımladı.

Kır yayımladığı mesajında kaçak ocaklara göz yumanların iş cinayetlerinin de ilk sorumlusu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yine kaçak ocakta kaza yine bir can kaybı ile karşı karşıyayız. Kilimli İlçemizin Gelik Beldesinin Damarlı mevkisinde bulunan bir kaçak ocakta kaza meydana geldi. Artık bu kazaları duymaktan, gelecek kara haberden usandık. Bu ocaklara ilimizde göz yumanlar kimse iş cinayetlerinin ilk elden sorumlusu onlardır. Yargılanmalıdırlar.

Ekonomik kaos ortamında, hemşehrilerimiz açlıkla mücadele etmek için her işe razı geliyorlar. Kaçak ocaklarda çalışarak, ölümü dahi göze alıyorlar. Hiç bir şekilde tedbir alınmayan bu ocaklarda insanlarımızı çalışmak zorunda bırakan siyasi iktidar mensupları, onları adeta ölüme mahkum etmektedir. İnsanlarımıza iş sahası açamayan, iş bulamayan siyasi iktidar da bu iş cinayetlerinin siyasi ve asli sorumlusu durumundadır. Onlarda yargılanmalıdır.

Özetle; böyle bir iş kazası yaşanmamalı ama ülkemizde öylesine sıra dışı bir yönetim var ki kanunsuzluk ve kuralsızlık geçerli hale gelmiştir. AKP yönetimi hiç bir konuda denetim, yoklama ve yasaklama yoluna gitmemektedir. Daha doğrusu bütün bunlar mevzuatta var ama uygulamada ne siyasilerin ne de bürokratların umurunda olmuyor.

Şimdilik elimizden kaçak ocaklarda cinayete kurban giden vatandaşlarımız için baş sağlığı dilemek, olayı kamuoyunun gündemine taşımak geliyor. CHP’nin iktidarında kaçak ocaklar konusunda gerekli bütün tedbirler alınacak ve bu tür can kayıplarının yaşanması önlenecektir. Halkımıza sözümüz olsun.

Ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçi kardeşimiz Satılmış Çamlı’ya Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bütün maden şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum”

Editör: TE Bilişim