Amelebirliği seçimlerinde koronavirüse yakalanmış işçilerin oy kullanmaya getirildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, sandık ve şube organlarında 2021-2024 döneminde görev alacak temsilcilerin seçimi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Merkez, Karadon, Gelik, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk bölgelerinde yapılan seçimler sona ererken sosyal medyada skandal denilebilecek bir iddia yayıldı.

Kozlu Müessesinde aday olan maden işçisi Emrah Kurnalı, skandal iddiayı sosyal medyada paylaştı. Seçimlerde kovid testi pozitif olan işçilere oy kullandırıldığını ve birçok insanın sağlığının tehlikeye atıldığını ifade eden Kurnalı, maden işçilerine de çağrıda bulunarak olayın peşinin bırakılmamasını istedi.

Kurnalı, skandal iddia ile ilgili şunları söyledi:

"Seçimde covid’li hastalara oy kullandırıldığı kesinleşti. Virüslü olduğunu bilerek bin 500 kişiyi ve ailelerinin sağlığını tehlikeye sokmak kendini bilmezliktir şerefsizliktir. Bir de bu virüslü hastaları telefonla arayarak oy kullanmaya teşvik edildiği söyleniyor. Bunlar zaten adam değildir, şerefsizin önde gidenidir. Kendi payıma bunların ....... Madenci arkadaşlar duyarlı olalım. Hep birlik olup bu adamlara ve oy kullanmasına teşvik edenlere dava açalım. Bu işin peşini bırakmayalım."

Editör: TE Bilişim