Zonguldak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli fizyoterapist Adem Hacıoğlu (42) için hastane önünde tören düzenlendi. Kente koronavirüs nedeniyle ölen ilk sağlık çalışan olan Hacıoğlu için meslektaşları gözyaşı döktü.

Geçen ay koronavirüse yakalanan fizyoterapist Adem Hacıoğlu, görev yaptığı hastanenin yoğun bakımında tedavi altına alındı. 20 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gören Hacıoğlu, dün yaşamını yitirdi. Hacıoğlu için görev yaptığı hastane önünde tören düzenlendi. Törene, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap, doktorlar, sağlık çalışanları ve yakınları katıldı. Taziyeleri kabul eden 2 çocuk annesi eşi Esin Hacıoğlu, güçlükle ayakta durdu. Kentte koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı olan Adem Hacıoğlu'nun ölümü sağlık çalışanlarını yasa boğdu. Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Adem Hacıoğlu'nun sağlık camiası içerisinde sevilen ve işini başarıyla yapan bir kişi olarak tanındığını söyledi. Çok üzgün olduklarını ifade eden Prof. Dr. Çufalı, "Allah kendisinden razı olsun. Bu dünyada işimizi iyi yapmak ve insanların gönlünü kazanmaktır önemli olan. Adem kardeşimiz de hepimizin gönlünü kazandı. Kendisine Allah'tan rahmet dilerim. Sağlık çalışanlarımızın bu dönemde işleri çok zor, kendileri büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarımızın kıymetini bilelim." diye konuştu.

Başhekim Şenay Özdolap da Hacıoğlu'nu görev şehidi olarak uğurladıklarını söyleyerek, "Adem bizim gözbebeğimizdi. Özveriyle ve meslek aşkıyla mesleğini yapan bir arkadaşımızdı. Çok erken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Umarım bir sağlık neferi daha Kovid-19 nedeniyle görev şehidi olarak uğurlanmaz." dedi. Adem Hacıoğlu, okunan duaların ardından Kozlu ilçesinde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim