Zonguldak İli Ticaret ve Sanayi Odaları’nın düzenli periyotlar halinde gerçekleştirdiği mart ayı “ Zonguldak İl-İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları İstişare Toplantısı “  Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı.

İstişare Toplantısı’na ev sahibi Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlkin Taşçı, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ergün Ece, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nedim Kaplancan ,  Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Alper Püren, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat Yaban ve TOBB Zonguldak İli Ticaret ve Sanayi Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu katılım sağladı.

Toplantıda Zonguldak İl ve İlçelerinin ekonomisine ve sosyal yaşamına ve turizmine yönelik olarak yürütülmekte olan projelerin mevcut durumu, yapılmakta olan çalışmalar ve yapılması gerekenler anlatıldı. TR 81 ve TR82 Bölgesinde İlimizi kapsayacak olan Batı Karadeniz Projesi (BAKAP) Kalkınma idaresi kurulması temas ve girişimleri , Devrek-Gökçebey OSB’nin mevcut durumu, Zonguldak ilinin İPARD III Kapsamına dâhil edilmesi, Filyos Serbest Bölge arazilerinin yeniden fonksiyonlandırılması, Çaydeğirmeni Sanayi alanları ile ilgili değerlendirme, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Zonguldak Yatırımları ve Yerel Ekonomi ile ilişkileri, Rödevanslı Sahaların Güncel Durumu ve Değerlendirilmesi, Zonguldak Limanının Güncel Durumu ve işletme modeli alternatifleri ile Zonguldak İş Dünyası’nın liman ticaretinden beklentileri, Karadeniz Ereğli‘de ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının değerlendirilmesi, Alaplı Balıkçı Barınağı sorunları ve çözüm yolları, Filyos Vadi Projesi kapsamında Lojistik Merkezi Kurulumu çalışmaları, Şubat ayı içerisinde Zonguldak İl ve ilçe Ticaret Odalarının katılımları ile gerçekleşen Karadeniz Bölgesi Teknik Gezi ve Tecrübe Paylaşımı ziyaretlerinin sağladığı katkılar ve elde edilen bilgilerin irdelenmesi ile İlimizde kurulum çalışmaları devam eden kafes balıkçılığı projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.