BEÜ Konukevi'nde düzenlenen iftar programına; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Mustafa Emen, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Yemek sonrası konuşan Rektör Özölçer,
"Burada 22. senem. Mühendislik fakültesi ve tıp fakültelerinde çok büyük hizmetlerimiz var. İşlerimizi aksatmak uğruna bizden ne istediyse yaptık. Beünün son hali bizi memnun etmiyordu. Bir şeyler yapabilmek için aday olduk. Ben Zonguldaklı değilim ama 22 yıldır buradayım. Kendimi sorumlu hissediyorum. Burayı kendi evladımız gibi sahiplendik. Hep birlikte çalıştık. Aday olmak farzdı bizim için. Bundan sonra inşallah BEÜ de sıçrama dönemi gerçekleştirmek istiyorum. Ekibimiz sağlam. Bayram sonrası daha iyi çalışacağız.

Benim tavrım her zaman şu olmuştur. 100 puandan başlar insanlar. Eğer arıza olursa puanlar azalır. Herkes başta benim için mükemmeldir. Bugüne kadar siyasi bir işimiz olmadı. Üniversite olarak akademik düşünüyoruz. Her zaman bize ulaşabilirsiniz. Her şeyi bilemeyiz. Göremiyor olabiliriz. Hatamız olabilir. Ama kasıtlı olmayacak. Öncelikle BEÜ'nün en iyi üniversiteler arasında olması gerekiyor. Bu Zonguldak için gerekli. Zonguldak bizim önemimizi biliyor ama daha iyi anlatmamız lazım.

Filyos projesi var. Bu hem kenti hem Üniversiteyi büyüyecek. Biz makinenin bir dişlisiysek basın başka bir dişlisi valilik başka bir dişlisi. Birlikte bir şeyi başarabiliriz. Kimse süpermen değil. Tek başına olmaz. Hocalarda biraz asosyallik vardır. Çalışmalara aşırı bağlanmıştır. Dışarı bakamamıştır. Bazı şeyler kolay olmuyor. Bu bizi şehirden uzaklaştırmadı. Kentin problemlerini çözmeye çalışacağız. Sanayi turizm ve üniversite iç içe geçemediğinde hayali problemler ortaya çıkıyor. Önemli olan asıl problemi çözmek. Üniversitenin bunu yapabilecek kabiliyeti var.

Dolayısı ile geçmiş artık geçmiştir. Eski işleri konuşmanın bir anlamı yok. Biz ne yaptık ne yapamadık. BEÜ’nün son yıllarda yaptığı her şeyi yayınlayacağız. 4 sene sonra geldiğimizde nasıldı şimdi nasıl oldu diye bakacağız. Bir şeyler yaptıysak nasıl yaptığımızı siz değerlendireceksiniz.

Üniversitenin pek çok sorunu vardı. Biliyorsunuz ilk öncelik tıp fakültesi ve maden bölümü. Başka bir şey söyleyen olmadı. Tıp fakültesi önceliğimiz olacak. İnsan hayatı çok önemli. Yapılan yatırımlar boş durmaması gerekiyor. Bazı anabilim dallarında sorunlar var. Yakında yeni sürprizlerden bahsedeceğiz. Yeni poliklinik yapılırsa birçok sorun çözülecek. En önemlisi temizlik ve hastaların alacağı hizmetler. Biz burada hizmet ediyoruz. Milletimizin verdiği paralarla yetiştik.

33 bin öğrencimiz var 11 ayrı kampüsümüz var. 4 bin personelimiz var. Burayı idare etmek kolay değil. En önemlisi Beü Hastanesi var. Problem değil ama idaresi çok zor. İlk gün oraya gitmiştik.
Reklam amacımız olmayan bir ziyaretti. Acilden sıra aldım maskeyi de taktım 4 5 saat hastalar ile görüştük.

Hastanenin problemlerinin bilincindeyiz. Bazı sorunları çözmek diğer sorunlar için bize zaman kazandıracak. Herkes hastane ve maden bölümü diyor. Farkındayız. Öğrencilere eğitim vermek de bizim görevimiz. Bunun da önemini unutmamak gerekir

Editör: TE Bilişim