Türkiye genelinde 14 Ocak'ta başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında ilk dozlarını olan sağlık çalışanları, 28 gün sonrası ikinci doz aşılarını oluyor. Koronavirüs aşı programının birinci aşamasında yaklaşık bir milyondan fazla sağlık çalışanı ilk doz aşısını olmuştu.
11 Şubattan itibaren 65 yaş ve üzeri kişiler da sisteme tanımlandı. Aşı hakkı tanınan ve randevularını alan 65 yaş üstü kişiler, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Ancak sistemde yaşanan aksaklıklar nedeni ile randevularını alıp aşı olmak için hastanelere giden yaşlı vatandaşlar bekletilmeye başlandı. 
Atatürk Devlet Hastanesi Ek Bina ve Kozlu Semt Polikliniği’nde randevu saatleri geçmesine rağmen aşı olmak için bekleyen vatandaşlar hastanede yaşanan yığılma durumuna tepki gösterdi. Yaşanılan sistemsel hata nedeni ile kalabalık oluşurken randevu saatinde de önce gelen vatandaşların olması hastanede yoğunluğa neden oldu. Sistemsel aksaklıkların giderilmesi sonrası vatandaşlar aşıları yapılarak evlerine gönderildi. 

Editör: TE Bilişim