Toplu Konut İdaresi ve Zonguldak Belediyesi işbirliği ile devam eden Zonguldak Sahil Projesi içinde bazı düzenlemelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

İnönü Anıtı’nın çevre düzenlemesinin olması gerektiği gibi yapılmaması nedeni ile Ahmet Öztürk de duruma tepki gösterdi.

“Sahil düzenlemesi ile park tamamen insansızlaştırılmış ve heykelin parkla ilişkisi kesilmiş” diyen Öztürk paylaşımında Selim Alan’a seslenerek  “Yapıyorum derken yıkma gayretkeşliğinden vaz geçin. Derhal bu provokasyona son verin.“ ifadelerini kullandı

Öztürk’ün paylaşımı şu şekilde:
“Dün günler sonra kentte kısa da olsa dolaşma fırsatı buldum. İnönü heykelinin çevresindeki düzenlemeyi görünce ağzım açık kaldı. Kaldırım düzenlemelerindeki rezaleti ayrıca anlatacağım. Önceden yüzlerce insanın oturup soluklandığı alanda bir tane bank konacak yer kalmamış. Park resmen insansızlaştırılmış yani. Heykelin önüne anlamsız bir yükselti yapılarak parkla ilişkisi tümden koparılmış. İki kişi önünde saygı duruşu yapmaya kalksa, çelenk koyacak yerden vazgeçtim ayakta duracak yeri yok. İnönü'yü seversiniz sevmezsiniz. O ayrı tartışma konusudur. Ama dünyanın hiçbir yerinde anıtlara böyle bir saygısızlık yapılamaz.  Bu tavır toplumun bir kesimini aşağılamaya yönelik provakatif bir tututmdur ayrıca. Belediye Başkanlığından daha çok TOKİ Müdürlüğü yapan Sayın Ömer Selam Alan: Yapıyorum derken yıkma gayretkeşliğinden vaz geçin. Derhal bu provokasyona son verin. Zonguldak'ın adı bir de anıtsal yapılara saygısızlık yapılan kent olarak çıkmasın. Lütfen... Lütfen...”

 

Editör: TE Bilişim