Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç arasında “egolu hoca” polemiği yaşanmıştı. Yanlış anlaşılmaların sona ermesinin ardından her iki isim buluşarak Zonguldak turizmini konuştu.
Geçtiğimiz Ağustos ayında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde Zonguldak Kömür Jeoparkı’nın Lansmanında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Prof. Dr. Yeşim Büyükmeriç’i kast ederek; “Bugüne kadar ben olmadım. Bundan sonra da yokum. Bu alınganlık neyin nesi? Bir yanlışlık mı var diye kendisini arıyorum. Telefonlarımızı da açmıyor. Hocamızın egosu o kadar tavan yapmış ki! Vali Yardımcımız arıyor onun telefonuna da çıkmıyor. Mesaj atıyor, mesaja cevap vermiyor. Arkadaşlar bunlar olmaz. Adanmışlık ruhu ile burada değilseniz aramızda olamazsınız. Ego tatmini olarak buraları görürsek kesinlikle başarılı olamayız.” İfadelerini kullanarak kendisini eleştirmişti.
Prof. Dr. Büyükmeriç ise bu konuşmaların yapıldığı toplantıya katılanlar arasındaydı. Vali Tutulmaz ise Büyükmeriç’in kendisinin de orada olduğunu belirtmesinin ardından “Bizim de sizin bilimsel görüşlerinize ihtiyacımız var” diyerek olay tatlıya bağlanmıştı.
Büyükmeriç daha sonra yaptığı paylaşımda geçmişte pek çok toplantıya davet edilmediklerini belirterek çalışmalarının görmezden gelindiğini ancak davete katılmama gibi bir olayın söz konusu olamayacağını belirterek Çalışkan’ın turizm konusundaki çabalarına elinden geldiğince destek olmaya hazır olduğunu söylemişti.

Büyükmeriç Vali Tutulmaz’ı ziyaret etti!
Zonguldak Valiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Zonguldak Kömür Jeoparkı Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Yeşim Büyükmeriç’in Vali Mustafa Tutulmaz'a nezaket ziyaretinde bulunduğu duyuruldu. 
Kömür Jeoparkı, kentin endüstri mirasının korunması ve ortaya çıkarılmasını kapsayan ve turizm değeri oluşturabilecek önemli projelerden biri olmayı sürdürüyor.