-ÖZEL HABER-

Enflasyonda mücadele kapsamında yapılan düzenleme çerçevesinde kömür satışına getirilen düzenleme Zonguldak’taki yerli kömür üretimine büyük darbe vurdu. Milletvekili Polat Türkmen yeni bir karar ile EPDK’nın bu uygulamasının Zonguldak’ı etkilemeyecek şekilde yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Düzenlemeye göre termik santrallerin kullanacağı yerli kömüre sınırlama getirilerek ithal kömür teşvik edilir hale gelirken rödevanslı saha sahipleri maden işçilerine süresiz izin vererek üretimi durdurma kararı almıştı.

Binlerce maden işçisi ve ocak sahipleri yeni bir düzenleme beklerken Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Z HABER’e özel açıklamada bulundu.

Eylül ayında kömür ocakları için güzel haberler beklediğini belirten Türkmen;

“EPDK’nın kararı ile ilgili hem kurumla hem de Enerji Bakanımız Fatih Dönmez ile görüştük. Eylül ayında bir toplantı yapılacak. Enerji piyasası ve maliyetler konusunda yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor. İnşallah o toplantıda Zonguldak’ın taşkömürünün linyitten ayrı tutulması kararı açıklanacak. Çünkü biliyorsunuz taşkömürü, linyit gibi ucuza çıkan bir maden değil. Bunu yurt dışı kömürü fiyatına çekecekler. Biz de o toplantıyı bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim