Zonguldak yıllardan beri siyasette, ticarette, bürokraside hak ettiği yerlere gelebilme adına çok konuştu ancak istediği mesafeyi bir türlü yakalayamadı.

Her dönemin atanmışları, seçilmişleri güzel, barışçıl, hoşgörü ve dayanışma mesajları verdi ancak çoğu dün ne dediğini unutarak kenti yönetme çabasına girdi.

Zonguldak konuşulanlar Ankara’da çabuk unutuldu.

Kişisel çıkarlar şehrin çıkarlarının önüne geçti.

Siyasi ikballer uğruna tüm yeminler çiğnendi.

En basiti siyasette farklı yollarda olanların söz konusu hizmet olduğunda nasıl kenetlenebileceğini gösteren eski ilçemiz Karabük’teki değişimden bile ders alınmadı.

Herkes doğruyu söyledi ama yanlış yapmaktan da geri kalmadı.

Zonguldak siyasette, bürokraside, yerel yönetimlerde eski kaliteyi mumla ararken temsil çıtasının giderek düşmesi, ortak aklın yerine sabotaj ve komple teorilerinin egemen olması, güce tapan, koltuktan güç alanların baş tacı yapılması, en kötüsü de samimiyetsizliğin prim yapması Zonguldak’ın her anlamda darbeler yemesine neden oluyor.

Güzelim Zonguldak fikirlerle yönetilen bir şehir olmaktan uzaklaştıkça tehditlerle yönetenlerin kucağında oyuncak oldu.

STK’larından medyasına, siyasetçisinden bürokratına kadar hemen hemen tüm kesimler günü kurtarma telaşıyla bu değirmene su taşıdı.

Bu şehre ağabeylik yapması gerekenlerin cılız ses tonları, iyi şeyler söylemeye çalışanların çıkar çevreleri tarafından susturulması kentte ki yönetim anlayışının giderek mafyavari ruh halinin bu kente daha ne kadar darbe vuracağı belli değil.

Bunları neden yazmaya ihtiyaç duyduğumuza gelince nedeni çok.

Birbirini sürekli olarak dinlememekte ısrar eden, politik veya hemşehricilik duyguları ile aşağılama, yok etme, ötekileştirme çabasında olan zihniyetlerin en büyük zararları kendilerine verdiğinin de altını çizelim.

Bizler Z HABER olarak medyada yeni bir nefes olarak her şartta iyi niyet ve samimiyeti savunarak, bu şehrin değerlerine, üreten insanlarına, kim yaparsa yapsın güzel hizmetlere sahip çıkarak halkın, haklının ve ortak aklın yanında olacağımızı söyledik.

Bu yolda, aynı samimiyetle devam ediyoruz.

Atilla Öksüz- Z HABER Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni

Editör: TE Bilişim