Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı döneminde mezun olan Hemşirelik Bölümü öğrencileri düzenlenen törende meslek yeminlerini etti.
9 Haziran Perşembe günü, BEÜ’de Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemin törenine, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can, Senatörler, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.



205 öğrencinin alkışlar eşliğinde sahneye çıkmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.
Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hemşirelik Yemin Töreni’nde yaptığı konuşmada, hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getirerek, mezun ettiğimiz öğrencilerin taşıdıkları sorumluluğu layıkıyla yerine getireceklerine inandıklarını ifade etti.

Konuşmasının devamında hemşirelik bölümünün bu zamana kadar 2000’in üzerinde mezun verdiğini söyleyen Rektör Özölçer, bölümün sürekli büyümeyi hedefleyen bir vizyonla hareket ettiğini, öğrencilerine de bu vizyonu aşıladıklarını sözlerine ekledi. Konuşmasında 2010-2017 yılları arasında BEÜ Rektörlüğünü yapmış olan ve şimdiki Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e üniversitenin sağlık alanındaki gelişimine bulunduğu katkılardan ötürü teşekkür eden Özölçer, sözlerini mezun olan öğrencilere sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yaşam dileyerek tamamladı.
Tören, öğrencilerin yemin seremonisi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim