Zonguldak’ta uzun zamandır yaşanan Tıbbi Onkolog yokluğundan dolayı tedavileri aksayan hasta ve hasta yakınlarının çağrıları devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Atatürk Devlet Hastanesi’ne atanan ve özveriyle çalışarak çaba gösteren Metin Pehlivan’ın geçici görevle de olsa BEÜ’de görevlendirilmesi istendi.

TERCİH EDİLMİYOR
BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, tıbbi onkolog sayısının az olması ve mevcutların da Zonguldak’ı tercih etmek istememeleri nedeniyle  çektiği sıkıntının nasıl giderileceği henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında soruları yanıtlayan hekimler, tıbbi onkolog eksikliğine dikkat çekmiş ancak tedavilerin aksamaması için Atatürk Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan  Metin Pehlivan ve Zonguldak dışındaki onkologlardan destek aldıklarını söylemişlerdi.

VATANDAŞ DAVUT ÖZDEMİR BÖYLE SESLENDİ
Sosyal medya hesabından yaşananları özetleyen vatandaş Davut Özdemir ilginç bir çağrıda bulunarak; “BEÜ Üniversitesi Hastanesinde Tıbbi onkolog olmadığı için koca hastane binası boşta kullanılmıyor. Atatürk Devlet Hastanesindeki onkoloji Dr. Sayın Metin Pehlivan’ın çalışma ortamı hiç iyi değil. Odası çok ufak. Bir onkolog daha atanamayacak sanırım üniversite hastanesine.
O zaman Dr. Metin Pehlivan Beyin çalışma şartlarını iyileştirmek için BEÜ Hastanesine görevlendirilmesi, hem hocaya hem Hastalara çok fayda sağlayacaktır. SAYIN SİYASETÇİLER” dedi.

Editör: TE Bilişim