Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen doğa eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor…

Zonguldak Çaycuma ilçesi’ne bağlı Dereköseler köyünde yer alan Çaycuma Dereköseler Ortaokulu’ nda öğrencilere Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayatının korunması ve sokak hayvanları temalı eğitim verildi.

Düzenlenen tabiat eğitiminde öğrencilere, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bilgiler aktarıldı. Zonguldak’ın biyolojik çeşitliliği ve biyolojik kaçakçılığın önemi anlatıldı. Sokak Hayvanları ve Yaban hayatı ile ilgili farkındalık yaratabilmek maksadıyla görüntülerden oluşan sunum yapıldı.

Tabiatımızın, tabii değerlerimizin ve biyolojik çeşitliliğimizin korunması ile sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik olarak gelecek nesillere aktarılması ile ilgili neler yapılabileceği hakkında bilgiler verildi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ nın bu konuda ki çalışmaları aktarıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Şube Müdürlüğünce çocuklara tabiatı sevdirerek farkındalık yaratmak maksadıyla verilen eğitimlerin hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim