Z HABER’in gündeme getirdiği Bülent Ecevit Üniversitesinde öğrenci sayısındaki düşüş ve kente etkileri hakkında  Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman  açıklamalarda bulundu.
Zaman, öğrencilerin Zonguldak’a gelerek, gurbette pahalı kira ile kötü şartlarda okuyacak olmaktansa daha iyi yerleri tercih ettiğini açıkladı.
Fikret Zaman’ın Z HABER’e özel açıklaması şu şekilde:
Bülent Ecevit Üniversitesi Sahipsiz Değildir!
“Her şeyden önce BEÜ’yü tercih etme gereğine bakıldığında soru işaretleri o kadar çok ki her taraf inşaat halinde. Birçok yer kapanmış, ilimizi tercih edecek gençlerimiz geleceği yere göre bir farklılık veya daha güzelini görmek ister. İsteğinde de haklıdırlar. 
En çok şikayet edilen konu “yurt” sorunu. Devlet yurduna yerleşemeyen öğrenciler kalıyor “piyasanın” eline. Ya ticari ya tarikat, tercih et. Geçmişte bunu yaşadığımdan çok iyi bilmekteyim. Kiralık ev durumu desen çok daha vahim. İki yıl öğrenciler ile oda yönetim kurulu üyesi olarak ilgilendiğimden konuyu iyi bilirim. Çoğu kez evlerin alt katları, rutubetli, güneş görmez yerlerde. Doğalgaz öncesi odunu yok, kömürü yok. Zonguldak’a gelmiş, gurbette pahalı kira ile kötü şartlarda okuyacak. Doktor, avukat, mühendis, öğretmen veya başka meslekte yönetici olacak olan bu gencin çektiklerinden topluma bakışı ne olur? 
Her zaman kiraların pahalı olmasından söz edilir. Devleti yönetenler gerçekten takip edip alınan kiranın tam karşılığı vergiyi tarih boyunca toplamış olsaydı yurt sorununu çözerlerdi. 
Bir başka çok önemli konu. Madenciliğin babası, okulu, eğitim yeri Cumhuriyet ile Zonguldak iken 15-20 fakültede devam eden Maden Mühendisliği bölümü BEÜ’de kapanma noktasına gelmesindeki sorumlular kimlerdir? Belki başka fakültelerin maden bölümleri kapanabilir (kapanmamalı) ancak BEÜ’de mutlaka yoğun şekilde devam etmelidir.
Zaten ülke ekonomisini turiste, öğrenciye bağlı yürütmenin sonucu olumsuzluklar yaratacaktır. Öğrenciyi müşteri görme zihniyetinden kurtulunması gereklidir. Çünkü yarın o öğrenci; belki vali, kaymakam, doktor, polis, mühendis veya herhangi bir yerde yönetici olacağı unutulmamalıdır.
Zongukdak’ın tüm katmanları ile BEÜ’nün öğrenci erimesinin sebeplerini bulup çözüme kovuşturması gerekmektedir. 
Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve 80 ilden gelen öğrenciler, gittikleri yerlere ilimizi en iyi duygular içinde anlatsınlar. Dileğimiz ortaklaşa böyle olmalıdır.”

Editör: TE Bilişim