Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Bölge Müdürlüğümüze ekskürsüyon gezisi düzenledi.

Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri Sayın Doç.Dr Murat Alan ve Sayın Doç.Dr Ufuk Coşgun koordinesinde 20-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında öncelikle Gökçebey Orman Fidanlığımızda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ekskürsüyon ekibi daha sonra Kdz. Ereğli İşletme Müdürlüğü’nde defne üretimi, orman gençleştirme çalışmaları ve Turkiye'nin en yaşlı yaşayan ağacı 4119 yaşındaki Anıt Porsuk ağacını da görmek fırsatı buldular.

Dirgine İşletme Müdürlüğü dahilinde yapılan silvikültürel çalışmalar ile ağaçlandırma çalışmalarını yerinde gözlemlenen ekskürsüyon ekibi Bölge Müdürlüğünü de ziyaret ettiler.

Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tarafından sunum eşliğinde bölgemizde yapılan ormancılık çalışmaları anlatıldı.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu bölgemize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek " seçerek yapılan meslekten emekli olunmaz. Öğrencilik biter ama öğrencilik bitmez. Orman Mühendisliği sürekli gelişen kutsal bir meslek" dedi.

Editör: TE Bilişim