Ocak sahiplerinin yüksek rödevans bedelleri ve asgari ücretin açıklanmasının ardından maaş ödemelerinde de sıkıntı yaşayacakları ve üretim kısıtlamasına veya geçici durdurmaya gidebileceklerine dair Milletvekili Hamdi Uçar ve ZTSO Başkanı Metin Demir ile görüşmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Ocak sahipleri ve ZTSO Başkanı Metin Demir’den konu hakkında detaylı bilgi alan Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar özel kömür işletmecilerinin durumunu geçtiğimiz günlerde Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e aktardı.

Bakan Dönmez’e ocak sahiplerinin taleplerini aktaran Uçar, son olarak Çarşamba günü 50 milletvekili ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kahvaltıda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da Bakan Dönmez ile görüştüklerini ancak sorunun çözümünde uzun süredir sonuç alamadıklarını ifade eden Uçar Z HABER’e yaptığı açıklamasında “Bu konu ile ilgili uzun süredir görüşüyoruz. Bakan beyimiz Filyos'a geldiğinde de kendisine iletmiştik. son olarak konuyu Cumhurbaşkanımız’a ilettik. Ocak sahiplerinin sorunlarından ve taleplerinden bahsettik. Gerekli yasal düzenlemenin yapılması için notlarını aldılar” dedi.

Editör: TE Bilişim