TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Zonguldak Şube Başkanlığı  gece 00:00’dan itibaren uygulanmakta olan müzik yasağının kaldırılması hakkında basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada; 00:00’dan itibaren uygulanmakta olan canlı müzik yasağının mesleğini icra eden müzisyenlerin hayatlarına olumsuz etki ettiği, müzisyenlerin uygulanan yasaklardan ötürü kazanç sağlayamadığı belirtildi.

TSMB İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği ve Zonguldak Şube Başkanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

Basına ve Kamuoyuna

2020 Yılı Mart ayından beri devletimiz tarafından kademeli olarak artırılan  ve o tarihten günümüze kadar kademeli olarak normalleşme sürecine evrilen pandemi tedbirleri kapsamında yaşanan tüm gelişmeleri  yeri geldiğinde kaygı,  yeri geldiğinde ulaşılan hedeflerin kıvancı ile izledik.

Süreç boyunca devletimizin ve bilim kurulunun çalışmalarına paralel olarak biz vatandaşlara düşen görevleri  saygı ile yerine getirdik hatta aylarca işsiz kalarak evlerimize kapandık. Bu süre içinde mesleğini icra edemeyen,  mesleğini, bir nevi yaşam tarzını değiştirmek zorunda kalan ve maalesef canına kıyan meslektaşlarımız oldu,  bütün bunlara maruz kalmak toplumun her kesimi gibi bizi de derinden sarstı.

Kademeli normalleşme sürecinde bugün gelinen noktada görüyoruz ki tüm sektör ve iş kollarında atılan adımlar; konu müzik,  kültür-Sanat ve eğlence sektörüne gelince kesilmiş,  Sektör adeta  yalnızlığa terk edilmiştir.

Pandemi sırasında yaşanan mağduriyetler bir daha yaşanmasın diye kurulan Meslek Birliğimiz henüz çok yeni olmasına rağmen Türkiye 'de eğlence sektöründe faaliyet gösteren tüm icracı sanatçıların ve müzisyenlerin sesi olma şiarıyla yola çıkmıştır.

Bu nedenle  bizler, 00:00 'den itibaren uygulanmakta olan müzik yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz. 

Müzik ve eğlenceye  konulan 00:00 sınırında ısrar edilmesi demek; eğlence hayatının bitmesi demektir. 

Bu yasak zaten sosyal güvencesiz,  teşviksiz , iş güvencesiz çalışan on binlerce müzisyen ve sahne çalışanını daha kötü çalışma ve yaşam koşullarında yaşamaya,  dahası kayıt dışı çalışmaya sevk etmektedir.

İşletmeci, müzisyen,servis personeli ,tedarikçiler gibi büyük bir kesim, aileleri de hesaba katıldığında 1 milyonun üzerinde insan mevcut uygulamadan dolayı mağdur durumdadır. Bu uygulama yaşam standartlarını ve istihdamı olumsuz yönde etkilemektedir.

Devletimizden talebimiz bu uygulamanın bir an önce kaldırılması, Pandemi öncesi çalışma koşullarına ivedilikle geri dönülmesidir. 

Editör: TE Bilişim