Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Z HABER’in gündeme getirdiği BEÜ’de öğrenci kaybına tepki gösterdi.

Topaloğlu, öğrencileri müşteri gibi gören zihniyet yüzünden üniversitenin gerilediğini belirtti.

Topaloğlu’nun Z HABER’e özel yaptığı açıklaması şu şekilde:
“BEÜ Önceki yıllarda tercih edilen kontenjanları dolan üniversite iken, gelinen noktada artık tercih edilmeyen ve kontenjanları boş kalan bir üniversite haline dönüşmüştür. Üniversitenin kentimize katkılarının büyük olduğunu bunu değerini hepimizin bilmesi gerektiğini biz defalarca kamuoyuna ilettik. Üniversite yönetiminin kent bileşenleri ile temas kurmaması sadece iktidara yakın kurumla iletişim kurması, diğer yandan kentte öğrencileri sadece müşteri gibi bir anlayışın egemen olması ve öğrencilere yönelik sosyal açıdan barınma açısından hiç bir gelişimin olmaması üniversitemizin gerilemesine neden olmuştur.

BU KENTİMİZ AÇISINDAN KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR

Öğrencileri müşteri gibi gören anlayıştan uzak durmalı Üniversite öğrencilerine yönelik barınma ve sosyal ortamlar geliştirilmelidir.

Üniversite yönetimi harekete geçerek kentte bulunan tüm kurumlarla iletişime geçerek sorunların çözümü için çaba harcamalıdır.

Siyasi partiler bu konuda siyasi çıkarları bir kenara bırakarak kent gelişimine katkısı olacak olan üniversitenin büyümesi gelişmesi için ortak tavır almalıdır.

Yerel yönetimlerimiz meslek kuruluşları aynı anlayışla hareket etmelidir.

Kent konseyi ivedilikle bu konuyu ele almalı konunun muhataplarını bir araya getirmelidir.

Üniversite hastanesinde de bazı eksikler ve sıkıntılar de yaşanmaktadır.

Aynı anlayışla hastaneye sahip çıkılmalı, bölgeye hizmet verebilecek kapasiteye ulaştırılmalı, hekim, araç ve gereç yönünden eksikler ivedilikle giderilmeli, partiler üstü yaklaşılarak seçilmiş milletvekilleri belediye başkanları ve katkı sunabilecek her kurum kişi ile temas kurularak hastane bölgeye hitap edebilecek duruma getirilmelidir.

Sağlık hakkı hepimizin en temel hakkıdır.!”

Editör: TE Bilişim