Zonguldak Bülent Üniversitesi’nin yeni rektörü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Özelçer oldu.

Özelçer’in rektörlük yolunda yolunu açan ise aslında bu görevi bir dönem yapabilen Prof. Dr. Mustafa Çufalı oldu.

Çufalı göreve gelir gelmez okul arkadaşı Hayri Bulazar’ı göreve getirmesi ile tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Bu tartışmalar yerini rektör Çufalı’nın tarzı ve yönetim mantığı ile üniversiteye katkısının olup olmadığı polemiklerine bıraktı.

Kamuoyundan, basından ve siyasetin hemen hemen her kesiminden üniversitenin kötü yönetildiğine yönelik haklı söylemler pandeminin de getirdiği olumsuzluklarla buluşunca tavan yaptı.

Doğal olarak Milli Eğitim Bakanı eski rektör Prof. Dr. Mahmut Özer döneminde yükselen değerler daha fazla aranmaya başlandı.

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen’in, Çufalı’nın ilk yılında bir ziyaret sırasında eleştirilerini dile getirirken; “Bu işler sakal okşamakla olmaz hocam” sözleri aslında Ak Parti milletvekillerinin de rahatsızlığının özeti gibiydi.

Çufalı’nın son dönem siyaset ve Ankara’da bazı üst düzey isimlerle arttırdığı temasları işe yaramadı.

ÖNCE ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Son on güne kadar ibre Çufalı’nın yeniden rektör olabileceği ihtimalini daha güçlü gösteriyordu.  Bir gece telefon geldi ve Çufalı Ankara’ya davet edildi. Orada kendisinin Ankara’da bir başka göreve alınacağının işareti verildi.

MAHMUT ÖZER DEVREYE GİRDİ Mİ?

Yapılan mülakatlar sonrasında referanslar devreye girdi. Zonguldak siyaseti, Ak Parti Milletvekilleri de Çufalı’nın yerine başka bir isim atanması için söz birliği içindeydiler.

Ancak Çufalı’nın güçlü referansları bu değişim için büyük engeldi. Milli Eğitim Bakanı ve ZBEÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in değişim için devreye girip girmeyeceği merak ediliyordu. Özer döneminde yükselen ivme dikkate alınarak Özer’in devreye girmesini isteyenlerin sayısı her geçen gün arttı. “Mahmut hoca devreye girerse değişim olur ama kim olur” düşüncesi ve soruları ağır basmaya başladı.

Atama sonrası Prof. Dr. İsmail Hakkı Özelçer’in atanmış olması Bakan Özer’in de devreye girdiğinin açık bir göstergesi gibi yorumlanıyor.

İSMAİL HAKKI ÖZELÇER

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun görevi bırakmasının ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı olan Özölçer, bu güne kadar pek çok önemli projenin mimarları arasında olmasına karşın mütevazi yapısını koruyan ve BEÜ akademisyenleri arasında sıcak ilişkileri ile dikkat çeken bir isim.

KAMUOYUNDAN OLUMLU MESAJLAR

Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in rektörlük görevine atanmasına ilk tepkiler olumlu. Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyenleri arasında üniversitenin içinden bir ismin atanmasına yönelik tepkiler çoğunlukla olumlu.

Diğer yandan siyasetin farklı kesimlerinden ve bürokraside de memnuniyet dile getiriliyor.

HAYRİ BULAZAR KALACAK MI?

Rektör değişiminin ardından üniversite içinde en merak edilen konulardan biri de genel sekreter Hayri Bulazar’ın değişip değişmeyeceği.

Üniversite çevresinde; “Rektörlüğü Hayri Bulazar yapıyor” yorumlarının muhatabı olan Bulazar’ın Çufalı ile birlikte ayrılması veya Özölçer’in kararına göre hareket etmesi bekleniyor.

Z HABER ANKETİ GERÇEK OLDU

Z HABER geçtiğimiz haftalarda “ZBEÜ’nün yeni rektörü kim olmalı” yönünde internet ortamında yaptığı ankette İsmail Hakkı Özölçer 17.4 ile ilk sırada çıkmış, rektör yardımcısı Kemal Büyükgüzel ise 17.1 ile ikinci sırada kalmıştı. Ankette, Ahmet Altın 15.9, Mustafa Çufalı 15.5, Seyfullah Kara da 12.5 oy alan isim olmuştu.

Editör: TE Bilişim