Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu" tanıtım toplantısında Zonguldak Uzunmehmet Camii'ni örnek verdi.
Bakanı Kurum ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu" tanıtım toplantısına katıldı.Toplantıda bir konuşma yapan bakan Kurum, açılan her caminin aziz vatan üzerinde hesapları olanlara birer cevap olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'ta açılışını gerçekleştirdiği Uzunmehmet Camii'ni örnek veren bakan Kurum, şöyle dedi:
"Zincirlerinden kurtulmuş bir Ayasofya’nın, fethin 600. yıl dönümü olan 2053’te gençlerimize, dedeleri Fatih’e layık bir Türkiye bırakmanın en büyük, en anlamlı mesajı olduğunu biliyoruz. Levent’te inşa ettiğimiz Barbaros Cami'mizin, Zonguldak Uzun Mehmet Cami'mizin manasının, mavi vatanda hür ve özgür bir Türkiye’nin işareti olduğunu çok iyi biliyoruz. Binbir itiraza rağmen minarelerini yükselttiğimiz Taksim Camimizin, tüm insanlığın umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşunun işaret taşı olduğunu çok iyi biliyoruz. Camilerimiz, 15 Temmuz gecesi minarelerinden yükselen sela sesleriyle bir milletin yeniden dirilişinin sembolü olmuştur. Cenabıallah bu aziz millete, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan nice camiler inşa etmeyi, medeniyetimizi ihya etmeyi de bizlere nasip eylesin."

Editör: TE Bilişim