Eski İYİ Parti milletvekili adayı Ereğlili iş adamı Batu Müftüoğlu mülteci sorunu hakkında değerlendirmede bulunurken Zonguldak’a neden mülteci gelmediğini de açıkladı.

Müftüoğlu iktidar milletvekillerine seslenerek “Zonguldak’ta yaşanan iş sorunu nedeni ile mülteciler bile gelmez oldu” dedi.

Müftüoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda:
“Geçen gün bakıyorum televizyonlara, hemen her yerde onlarca Afgan, onlarca Suriyeli mülteci var. Hatta bazıları Bursa'da resmen sendikalaşma noktasına gelmişler. Ucuz işgücü sebebiyle işverenlerin bir numaralı tercihi. Fakat bakıyorum da, Zonguldak'ta Suriyeli, Afgan yok. Neden yok diye biraz düşündüm. Acaba İktidar, Zonguldak özelinde bu göçmenleri iyi bir politikayla Zonguldak'a sokmuyorlar mı?

Sonra tekrar düşündüm ve gülümsedim. Yahu Suriyeli, Afgan niye gelsin? Aylardır buradan sesleniyorum ben. Zonguldak'ta iş imkanı yok ki! Niye gelsinler?

Bu sebeple iş imkanları sağlamayan hükümetimizin vekillerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Onlar iş sağlamadıkça, buralara Suriyeliler bile gelmez oldular. Allah korusun şurada iki fabrika açılmasına vesile olsalardı, Zonguldak'ta da bir sürü Suriyeli olurdu.

Teşekkürler, Polat Türkmen. Teşekkürler, Ahmet Çolakoğlu. Teşekkürler, Hamdi Uçar... Sayenizde iş imkanları konusunda Suriyelilerin Afganların bile uğramadığı bir şehir olduk.” dedi.

Editör: TE Bilişim