Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin mezuniyet töreninden muhteşem görüntüler.
Geçtiğimiz yıllarda şehir stadında yapılan mezuniyet töreninde yeterli hazırlığı yapmayan, tedbir almayan ve rezil olan Zonguldak, yıllar sonra yine aynı stadyumda yapılan törenden yüz akıyla çıktı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki çeşitli fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından mezun olan 3 bin 392 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşarken, bu mutlu güne tanıklık etmek için Zonguldak’a gelen binlerce misafir önemli bir aksaklık yaşamadı.

ÜNİVERSİTE – VALİLİK – BELEDİYE - EMNİYET
ZBEÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu koordinatörlüğünde, fakülte dekan ve idari personelle günler öncesinde başlayan hazırlıklar, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Esnaf Odaları Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütüldü.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Önceden belirlenen otopark alanları, şehirler arası otobüs terminalinde oluşturulan irtibat masası ve rektörlükten sağlanan ücretsiz ulaşım araçları ile hem şehir merkezinde bir tıkanma olmadı hem de aileler törene vaktinde gelebildi.
Geçtiğimiz yıllarda alınmayan tedbirler nedeniyle trafik felç olmuş öğrenciler ve aileleri kilometrelerce yürüyerek stadyuma ulaşmaya çalışmıştı.

YAĞMUR YAĞMADI
Mezuniyet töreni için günlerdir devam eden hazırlıkların yağmur ile birlikte aksamasından endişe ediliyordu. Zaman zaman yağan kısa süreli sağanak yağmur tören saatlerinde yerini parçalı bulutlu bir havaya bıraktı ve hem öğrenciler, hem akademisyenler hem de öğrenci yakınları keyifli bir törene eşlik etti.

Editör: TE Bilişim