-ÖZEL HABER-

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın, Kapuz Plajı’nda şezlong ve şemsiyenin paralı olmasına gelen tepkiler üzerine ‘’Siz dua edin de biz orayı restore ettik de halka kaliteli bir şekilde sunduk, sizde plaja gitmeyi öğrendiniz" ifadeleri üzerinde Zonguldak bir önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Z HABER’e konuştu.

Akdemir, Selim Alan’ın açıklamaları sonrası “Karadeniz sahilinde bir tane mavi bayrak yoktu. Onu da Kapuz plajı ile biz kazandırmıştık. Şimdi o bayrak yok” ifadelerini kullandı.

Kapuz Plajı ile ilgili çoğu kesimden Selim Alan’a tepki gelirken bazı vatandaşlar “Lafa değil icrata bakarız. Eskiden Kapuz plajı çok daha düzgün ve temizdi. Doyasıya eğlenirdik. Ben yaptım demekle olmuyor” ifadelerini kullanırken önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de “Açıklamayı okudum. Yersiz bir açıklama olmuş. Kapuz plajı yıllardan beri Zonguldak halkına hizmet veriyor. Yıllardır Zonguldak Belediyesi bu plajı işletir. Karadeniz sahilinde bir tane mavi bayraklı plaj yoktu. Onu da Kapuz Plajı’na biz kazandırmıştık. Uluslararası heyet gelip incelemesini yapıyor. Şimdi o bayrak nerede? Gösteriş yapmak yerine hizmete bakalım” ifadelerini kullandı.

MAVİ BAYRAK NEDİR?
Mavi Bayrak, bir yıl geçerliliği olan, belirli kriterleri taşıyan plaj ve marinalara verilen bir çevre ödülüdür. Plajlar için başta temiz deniz suyu, sonrasında güvenilir bir ortam demektir. Bunun için plajlar sürekli kontrol edilir. Marinalar içinse deniz suyu analizleri istenmemekle birlikte diğer kriterler benzerlik göstermektedir.

Editör: TE Bilişim