Tüm Emekliler Sendikası Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Zonguldak üyeleri Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanarak “zamlara ve pahalılığa yeter artık” dedi.

Emeklilerin açıklamasının ardından Z HABER mikrofonuna konuşan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş “Emekliler gerçekten zor durumda. Özellikle memur ve işçi emeklilerine ayrımcılık yapılması son derece yanlış olmuştur. İğneden ipliğe her şeye yüzde 100 zam gelirken, resmi TUİK enflasyonu bile yüzde 36 iken insanları açlığa mahkum edecek bir emekli zammı kabul edilemez bir durum. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun diye kanun teklifi verdik. Emeklilerimiz en rahat etmeleri gereken dönemde mağdurlar. Açlık sınırın altında bir ödeme ile yaşamaya devam etmeye çalışıyorlar. Bugün altı buçuk milyon emekli geçinemediği için çalışmak zorunda. 74 yaşında hala çalışan emeklilerimiz var. Bunu kabul edilemez buluyoruz.

Emekliler artık bayramlarda torunundan kaçıyor. Çünkü harçlık veremiyor. Çay parası veremediği için kahvehaneye gidemiyor. Elektriğe doğalgaza kömüre çok ciddi zamlar yapıldı. Emeklilerimize insanca yaşayabilecekleri ücretin verilmesi gerektiğini söylüyoruz.  CHP iktidarında en düşük emekli maaşını asgari ücretin üzerine çıkaracağız.” dedi.

Ünal Demirtaş’ın açıklamalarının ardından bir vatandaş ise isyan ederek “Siz Ankara’ya sık sık gidiyorsunuz. Söyleyin Pazar günü sandık gelsin ben emekliyim benim maaşım hacizli oğlum çalışmazsa eve ekmek girmiyor. Pazar günü sandık gelsin oyumuzu verelim. Beni Ankara’ya götürün ben orada da konuşacağım. Bu nedir. Yazıklar olsun” diyerek Milletvekili Ünal Demirtaş aracılığı ile Ankara’ya seslendi.