MFA Maske, çalışanlarına yönelik ‘Kadın Kanserleri ve Erken Tanı Tarama’ konulu eğitim düzenledi.

Doktor Atınç Kayınova’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimde, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Aynur Açıkgöz MFA Maske çalışanlarına kurumun faaliyetlerini aktardı.

Konuyla ilgili firmadan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“MFA Maske olarak sosyal sorumluluk kapsamında, sadece mesleki konularla ya da iş sağlığı ve güvenliği alanı ile sınırlı kalmayıp, yaşamın her boyutuna yönelik temel bilgileri, yetkinliği olan kamusal ya da özel kurum ve kişilerle işbirliği içinde çalışanlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Çalışanlarımızın sadece kendilerinin değil, ailelerinin ve sosyal çevrelerinin de faydalanması beklentisi içinde yaptığımız eğitimlerde ağustos ayının konusu “kadın kanserleri” oldu.

İşyeri hekimimiz Dr. Atınç KAYINOVA’nın moderatörlüğünde süren eğitimlerimizde bugün meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın barsak kanserinde erken tanının önemini konuştuk.

Konuğumuz Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) sayın Aynur Açıkgöz oldu.

Açıkgöz, kadınlarda sık görülen kanserler, sebepleri, belirtileri, erken teşhisin önemi, erken teşhis için bireysel olarak yapılabilecekler ve ileri destek ihtiyacında KETEM’in faaliyetlerini aktardı.

KETEM’in taşıma araçlarına kadar sağladığı ücretsiz toplu tarama uygulamasından bahsederek çalışanlarımızı davet etti.

Yaklaşık bir saat süren paylaşımda çalışanlarımızın soruları ve kendi yaşamlarından yaptıkları katkılarla renkli bir oturumu daha geride bıraktık. Değerli bilgiler edinmenin mutluluğu ve güveni içinde “Türkiye’nin sağlıklı nefesi” MFA Maske ailesi olarak eğitime katılan çalışanlarımıza, iş birliği yaparak katkı sunan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne, KETEM’e ve sayın Aynur AÇIKGÖZ’e teşekkür ederiz.”