Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan olaylara tepki göstererek art niyetli bazı insanların boş durmadığını ifade etti. Bir gün yapılan düşmanlıkların ve davranışların hesabının verileceğini söyleyen Kahveciyazılı bir açıklama yayımlayarak şu ifadeleri kullandı:
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. Yıl dönümü nedeniyle ülkemizde coşkulu bir şekilde kutlanılmıştır. Özellikle CHP’li belediyeler öne çıkarak vefa borçlarını yerine getirmişlerdir.  Elbette Cumhuriyet Bayramı, bayramların en büyüğü ve herkesin bayramı olarak kabul edilir. Ama ne yazık ki art niyetli  ve fesat insanlarda  bir yandan boş durmamış Cumhuriyet için Atatürk için ellerinden ne geliyorsa başta diyanet olmak üzere nankörlük etmeye devam etmektedirler. Elbet bir gün yapılan düşmanlıkların ve davranışların hesaplarını vereceklerdir.

İlimizde yapılan Cumhuriyet kutlamalarında amacına yönelik kutlanılmadığı ve halkında buna tepki koyduğu ordadır. Valilik kutlama komitesi etkinliğinde işçi anıtındaki yapılan törendeki mehter  takımın uzun süre marş söylemesi sanki  ülkemizin savaşa hazırlığı (Osmanlı da savaşa katılmadan önce mehter marşı çalınırdı vb) niteliğinde  görünmesi bayramın ruhuyla çelişmektedir. Oysa Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyet marşları ,söylemleri ,türküleri, şarkıları ,şiirleri ,halk oyunları vb etkinlikler kutlanılır. Bunlar eksik olduğu gibi bayrama Osmanlı ruhu veya havası katılması yanlıştır. Mehterde bizim Osmanlı da bizim ancak her yerin bir zamanı var ve zamanında kullanılır.  Cumhuriyet Bayramında Osmanlıya çağrışım bir hayaldir. Bunun mümkün atı da yoktur. Akşam fener alayı gösterisi siyasi şov endişesi  nedeniyle katılım yüksek olmamıştır. Valilik  alanında  İstiklal Marşının söylenmemesi ve saygı duruşunun yapılmaması diğer bir eksikliktir. Daha önceki bayramlarda bunlar yapılır ve belediye başkanı konuşma yapardı.  Cumhuriyet Bayramı ile şarkılar ,marşlar söylenirdi. Ama ne yazık ki  bunlar yapılmadı ve halk buna tepki göstererek  alandan ayrılmıştır. Bu durum  bayramın amacında  kullanıldığını göstermiştir.. Çaydeğirmeni’nde  yaşanılan olaylarda ayrı bir skandaldır.  Kokteyl kutlamaları da    amacına göre yapılır.   Umarım seneye bu eksikler giderilir daha görkemli Cumhuriyet Bayramlarında  Atatürk’e yakışır bir şekilde kutlamalara imza  atarız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”