Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve MAKZON Dernek Başkanı Murat Uzun Zonguldak Belediye Meclisi’nde Hüsnü Meydan ile arasında yaşanan polemiği değerlendirdi.

Murat Uzun MAKZON projesi ile ilgili görüşmelerin yeniden gündeme gelmesini utanç verici bulunması sonucu sinirlerinin gerildiğini belirterek Hüsnü Meydan’ın ifadelerini iftira olarak değerlendirdi.

Uzun, Z HABER’e yaptığı açıklamasında “Biliyorsunuz MAKZON projesi Zonguldak Valiliği’nin projesi. İmar değişikliği ile ilgili itirazlar olmuştu. Ve bu itirazlar reddedildi.  Sürecin sonrasında da Zonguldak Valiliği konuyu Zonguldak Belediyesi’ne havale etti. Belediye Meclisi’nde de bu konunun görüşülmesi Meclis Üyesi arkadaşlarımız tarafından utanç verici bulundu. Biz şehre yararı olan her şeyde olduğu gibi bu proje ile de yakından ilgileniyoruz. Bir gayretimiz var. Ama konunun meclise gelmesini utanç verici buldular. Buda bizim sinirlerimize dokundu. CHP Meclis Üyesi Hüsnü Meydan proje ile ilgili Pazar araştırması yapılmadığını ve bilgi verilmediğini ifade etti. Bunlar tamamen yalan BAKKA tarafından 4 ay boyunca pazar araştırması yapıldı. Üniversitemiz TSO’muz bu konu hakkında çalışmalar yaptı. Tüm bilgilendirmeler de yapıldı. Hüsnü Meydan’ın bu ifadesi yalandır. Biz bu işe eski Valimiz Erdoğan Bektaş’ın talebi ile girdik. Biliyorsunuz iş yoğunluğum fazla. Yurt içi ve yurtdışı yatırımlarımız devam ediyor. MAKZON projesi benim projemmiş gibi buradan rant elde ediyormuşum gibi ifadeler kullanıldı. Buda sinirlerimizi gerdi. Biz bu şehrin yararına işler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim