Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından her iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe, ürünleri taşıyacak gemiler Türkiye'ye gelemedi. Bu da sektörde endişeye neden oldu. Sıvı yağ fiyatlarına zam geleceğini duyan vatandaşlar ise marketlere akın etti.

Zonguldak’ta Öz-Mar market sahibi Mevlüt Özdemir’de bu durumun 5 büyükler olarak bilinen market zincirlerine yaradığını belirterek stoklarında yağ kalmadığını bu nedenle vatandaşlardan özür dilediğini ifade etti.

Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

“Ayçiçek yağlarında maalesef görsel basın inanılmaz spekülasyon yaptı. Bu 5 büyükler yağları rafdan kaldırdı. Vatandaş da bizlere saldırdı.

1 ayda satılan ayçiçeği 1 günde sattık. İnşallah şu gemiler gelirde bunların elinde patlar bu mallar, şayet gelmez ise de bizler zor durumda kalacağız.

Ayçiçek yağlarda çok hazırlıksız yakalandık. Çok özür diliyorum, siparişleri oluşturduk, bazılarında ben geç kaldım, bazılarında firma tedarik edemedi. Piyasadan parça mal topladık ama yeterli değil.

Fiyatlar zaten çok yükseldi, gereksiz uzun vade yağ almayın. Bu tablo böyle devam etmez, arjantin, brezilya malı gelir 1-3 haftaya, Rusya’da gemileri salarsa fiyatlar yeniden gevşer. Raflarımızda her boy yağ var, azda olsa dün ve bugün tedarik ettik, 1 er adet ile sınırlı satıyoruz. Bu sürecde maksat yok satmamak, fiyat 2.plan.”

Editör: TE Bilişim