Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bazı ilçelerin Zonguldak'tan ayrılması yönündeki söylemlere katılmadıklarını belirtti. Başkan Tunç, yaptığı açıklamada; " Maharet, Zonguldak'ı bölmek değil, ayağa kaldırmaktır. " dedi. İşte o açıklama:

"Maharet, Zonguldak'ı bölmek değil ayağa kaldırmaktır" dedi. İşte başkan Tunç'un o açıklaması;

" Zonguldak'tan ayrılan Bartın ve Karabük ilçelerimizin il yapılmasından sonra şimdi de bazı ilçelerimizin komşu illere bağlanma ve hatta tek başına il yapılma söylemleri oldukça manidar, üzücü ve düşündürücüdür.

Böyle söylemler yerine her yönden güçlü bir Zonguldak için çalışmak daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz. Bu, aynı zamanda bir vefa'dır. Bu, Orhan Veli'nin yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası diye tarif ettiği Zonguldak'ımıza, bir avuç kömür için bir ömür verenlere ve madenci kentin gelecek nesillerine karşı göstereceğimiz bir vefa'dır. Kaldı ki maharet, Zonguldak'ı bölmek ve küçültmek değil ayağa kaldırmaktır.

Bölge insanı olarak hedefimiz Zonguldak açıklarında bulunan ve ülkemizi sevince boğan doğalgaza lojistik desteğiyle dünya gündeminde olan antik kent Filyos merkezli ve enerjinin de başkenti olacak büyük ve güçlü bir Zonguldak oluşturmaktır.

Lütfen tecrübe ve enerjilerimizi Zonguldak'ımızı daha da küçültmek için değil her gün artmakta olan göçü durduracak ve gurbetteki yüz binlerce hemşerimizi de koşa koşa memleketimize geri getirecek büyük projeler için harcayalım. "

Editör: TE Bilişim