Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nazan Papila ve derneğin gönüllüleri 23 Nisan öncesi çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Farklı mahallelerde güzel bir havada sokağa ve parklara çıkan çocuklara ulaşan dernek üyeleri çocuklara Türk bayrakları, Nutuk ve Atatürk kitapları hediye etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik çocuklar için de sürpriz oldu. 
Nazan Papila yaptığı değerlendirmede ise Nutuk tartışmalarına dikkat çekerek tepkiliydi.

“ÇOCUKLARLA ATATÜRK’Ü KONUŞTUK”
ADD Başkanı Papila etkinliğin önemine değinerek; “Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı, yasaklar nedeniyle planladığımız ama gerçekleştiremediğimiz okul ziyaretlerimiz yerine Zonguldak’ın bir çok farklı semtinde, caddelere ve çocuk parklarına dağılarak yapıyoruz.
Farklı yaş gruplarında çocuklara çeşitli armağanlar dağıtmak, onlarla kısa sohbetler etmek, Atatürk’ü konuşmak, anlatmak suretiyle kutladık.

NUTUK’UN YASAKLANMASINA TEPKİ
Son günlerin çok tartışılan Nutuk’un yasaklanması tartışmalarına da değinen Papila; “Böyle önemli bir haftada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamanda TBMM ‘nin kuruluşunun 101.yılında ne acıdır ki kendilerine ‘eğitimci’ sıfatı verilmiş, hatta devletimizin milli eğitim yöneticiliği kadrolarına getirilmiş olan ama o mevkileri onlara bağımsız, özgür çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı büyük Atatürk’ün miras bıraktığı bilincine varamamış zihniyet, o büyük kurtarıcının, ‘en büyük eserim’ dediği ‘nutuk’un okullara dağıtılmasını çirkin ithamlar, gerekçeler göstererek yasaklamıştır.

“GAFLETE VE HIYANETE GEÇİT VERMESİNLER”
Çocuklara nutuk dağıtılmasının önemine değinen Papila; “Sanki özenle seçilmiş bir tarih gibi biz bu vahim olayın yaşandığı günün ertesinde, bugün ADD Zonguldak yönetimi ve gençleri olarak parklarda, sokaklarda buluştuğumuz güzel çocuklarımıza nutuk dağıttık. O büyük destanın belgesini okusunlar ki bu ülkenin nasıl yeniden kazanıldığını,muhteşem kurtuluş destanımızın nasıl yazıldığını, içte ve dışta nasıl ihanetlerle karşılaşıldığı ama bu büyük kahramanlarımızın zafere nasıl kararlılıkla ulaştıklarını öğrensinler, gaflete ve hiyanete geçit vermesinler” dedi.

PAYRKLARDA BAYRAM HAVASI 
Parklarda yaşanan renkli görüntüleri yorumlayan Papila; “Çocuklarımıza Türk Bayrakları, balonlar, hikaye kitapları, şekerlemeler, Atatürk tişörtleri, boya kalemleri defterleri dağıttık. O pırıl pırıl yavruların mutluluğu görmek, ‘Atatürk kimdir?’ sorusu karşısında kendi içten ifadelerini duymak bizim geleceğimize inancımızı pekiştirdi.
Bu ülkenin Atatürkçü nesilleri hep var olacak. Bizler de bu uğurda görevimizi yapacağız. Ata’mızı ve onun eserlerini anlatacağız bıkmadan yılmadan.
Bayramımız kutu olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim