Zonguldak liman içinde yapılan yeni düzenleme öncesinde kendilerine söz verildiğini belirten balıkçılar, bu sözlerin tutulmasını beklediklerini söyledi. Eski Zonguldak Valisi Ali Kaban döneminde gündeme gelen ve Vali Ahmet Çınar’ın talimatı ile yıkılan çekeklerde barınan ve asli işi balıkçılık olan isimlerin beklentileri gündemde. Sahil projesi hızla devam ederken mağdur edildiklerini belirten balıkçılar ise sözlerin tutulmasını istiyor.

Z HABER’e ulaşan balıkçılar çekeklerin yıkılmasından sonra perişan edildiklerini belirterek asıl işi balıkçılık olanlar ile çekekleri farklı amaçları kullananların aynı kefeye konulmasını sindiremediklerini söylediler. Seçim öncesi Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile  Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan başta olmak üzere Ak Partili yöneticilerin kendilerine söz verdiğini belirten balıkçılar;
“Burasının yeniden düzenlenmesi gerekiyordu. Buna kimsenin bir diyeceği yok. Ancak bir asırdır balıkçıların kullandığı bir limandan bizleri çıkarmak bu projenin eksik yanı olur. Bizler Kilimli ve Kozlu limanlarında yer bulmaya çalışırken arkadaşlarımızla sürekli olarak karşı karşıya geliyoruz. Yakında bu limanlarda cinayet haberlerini duyarsınız. Çünkü yeterli yer yok. Tekneyi çekseniz malzemelerinizi, ağlarınızı nereye koyacaksınız? Ağlarımızı kamyonlarla evlerimize taşıyoruz. Denize kıyısı, balıkçılık kültürü olan bir şehre yakışmayacak işler bunlar. Kaç balıkçı arkadaşımız karşı karşıya geldi. Seçim öncesi belediye başkanımız bizleri ziyaret etti. Asıl işi balıkçılık olan, teknesi olan, kayıtlı balıkçılık yapan arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için söz verdiler. Sonra o sözü unuttular. Belediye Başkanımız ve Valimiz Mustafa Tutulmaz’dan biz balıkçıların mağduriyetini gidermelerini bekliyoruz.  Balıkçıların olmadığı liman ve sahil projesi zaten eksik ve ruhsuz olacaktır. Bizi bir kez daha dinlemelerini istiyoruz.”dedi.

Editör: TE Bilişim