-ÖZEL HABER-

Zonguldak Maden Mühendisleri Odası ve Lokali binasının mülkiyeti TTK’den Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilmişti. Oda ve Lokal yerine millet kıraathanesi yapılacağı iddiası ise vatandaşlar tarafından tepki görmüştü. Oda ve lokal binası Zonguldak İl Özel İdaresi’ne devredildi ve oda yönetimine tahliye yazısı gönderildi.

Oda Başkanı Çağlar Öztürk ise Z HABER’e özel açıklamalarda bulunarak yasal sürecin henüz tamamlanmadığını o yüzden tahliye etmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Öztürk geri adım atmayacaklarını ifade ederek “Yasal süreci başlatıyoruz. Bu karar idarenin kendi başına aldığı bir karar değil. Topyekûn alınmış bir karar. Kötü bir şey olduğu zaman ‘yukarısı yaptı, iyi bir şey varsa biz yaptık’ diyecekler. İdari yönetimin kusurlu olduğunu biliyoruz. Yaptım olduya boyun eğmeyeceğiz. Boşaltma kararına uymayacağız yasal sürecin sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Tahliye yazısıyla değil, tahliye davası açmaları lazım. Yasal süreç bitmeden bizi buradan çıkaramazlar. Bu yaptıkları yasa tanımazlık olur. Dava süreci bitmeden boşaltmayı düşünmüyoruz. Hemen teslim olacak değiliz. Geri adım atmayı düşünen bir zihniyetimiz yok! Vali beyden randevu talep edeceğiz, tavrımızı göstereceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim