Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokali'nin TTK’dan alınarak hazineye devredilmek istenmesi üzerine tepkiler gündemde.

Konu ile ilgili oda yönetimi çok sayıda ismin katlımı ile basın açıklaması yaparak alınan karara karşı çıktıklarını ifade etmişti. Lokalin yıkılmayacağını halka açılacağını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan konu hakkında meclis toplantısı esnasında şu ifadeleri kullandı

“Bakanlıktan gelen bir talimat var Vali Bey gelen talimatı uyguluyor. Kütüphane değil kitap kafe gibi 7’den 70’e herkesin kullanabileceği çayını içebileceği bir mekan haline getirilmesi planlanıyor. Bunu Vali Tutulmaz oda yönetimine söylemiş. Bizim yapacağımız bir şey yok. Selim Alan burayı belediyeye istiyor gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz vatandaşın talebini yerine getiriyoruz. Öyle bir niyetimiz olsaydı çoktan gereğini yapmıştık. Bakanlık TTK ile görüşüyor. Konu hakkında net bilgim yok. Ama şuan net bildiğim Maden Mühendisleri Odası’nın oradan çıkacağı ve kitap kafe olarak Zonguldak halkına hizmet verebileceği bir mekan olarak tekrar açılacak”  

Editör: TE Bilişim