Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay Genel Maden İşçileri Sendikasını ziyaret ederek maden işçileri için açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Bilgin maden işçilerinin asgari ücretlerinin 2 katına çıkarıldığını ve bu sürecin Ergün Atalay ve Hakan Yeşil gibi sendikacıların görüşmeleri ile olumlu sonuçlandığını ifade etti.

Bilgin GMİS’te yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zonguldak'ta bulunmaktan ve özellikle Zonguldak maden işçilerinin merkezinde bulunmaktan mutluyum. Çünkü maden işçilerimizi mutlu görmek bizim için çok önemlidir. Şunu için önemlidir. Grevimizi yaptık demektir. Onları ne kadar mutlu edersek görevimizi o kadar iyi yaptık demektir. Hükümetimiz maden işçiliği mesleğine çok önem veriyor. Çünkü alın terini toprakla buluşturup onu cevher olarak insanların hizmetine ekonomiye katmak fevkalade önemli bir iştir. BU konuda yer altında çalışan işçilerin asgari ücretlerini iki katına çıkararak onların ücretlerini iyileştirerek tarihi bir adım atmıştır. Bende bu fikri hem akademik olarak üniversite bulunduğum yıllarda yazdım. Bunun bir mecliste karara döndürülmesi beni de mutlu etmiştir. Başta GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'e teşekkür ediyorum. Bunlar başta TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın ve sendikacıların mücadelesiyle olmuştur. Buy mücadele iyi neticelendiyse onların mücadelesiyle netice aldı. Bizde taleple mutlu ve huzurlu cevap verdiğimiz için mutluyuz.”