Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, ‘’İlimizde 307 okulumuzun 157’sinde kütüphane vardır, eksik kütüphaneler tamamlanacaktır, günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedir’’ dedi.

‘PROJE İLİMİZDE BAŞLADI’

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, ‘’ Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’’ dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi çalışmaları ilimizde başladı.

Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, ‘Kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbidir. Projemizin, tüm okullarımızda bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağına inanıyorum’ ifadelerini kullanmıştır.

‘İLİMİZDE 307 OKULUMUZUN 157’SİNDE KÜTÜPHANE VARDIR’

Zonguldak 'ta kütüphanesiz okul kalmaması için çalışmalara başlandı. Okumak önemlidir ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. İlimizde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması, kütüphanesi bulunan okullarda ise mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı.

İlimizde 307 okulumuzun 157’sinde kütüphane vardır, 150 okulumuzda kütüphane yoktur. Üç meslek lisemizin okul müdürleri ile kütüphane talebinde bulunan okullara gidilerek yerinde incelemelerde bulunulmuş, yapılacak kütüphaneler için tasarımlar geliştirilmektedir.

‘OKULLARIMIZDA EKSİK KÜTÜPHANELER TAMAMLANACAKTIR’

Kütüphaneleri bulunan bazı okullarımızda kütüphane rafları, bazılarında masa ve sandalye, bazılarında ise kitap eksikliği vardır. Bu okullarımızdaki eksiklikler tamamlanacaktır. Kütüphane yeri olmayan okullarımızın uygun olan koridorlarına kitaplık yapılacaktır.

Kütüphanesi olmayan 150 okulumuzla ilgili gerekli tespitler yapılmış olup, kütüphanelerin oluşturulması ile ilgili 3 meslek lisemizle gerekli protokoller imzalanmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir.

‘KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN’

Geleceğimizi şekillendirmek ve daha güvenle bakabilmek için önceliğin eğitim olduğunu, kaliteli bir eğitim için de akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yönünden öğrencilerin gelişmesi gerekmektedir. Okullarımızdaki fiziki mekânları iyileştirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli şartlarda eğitime devam etmeleri en büyük arzumuz.

‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile de çocuklarımıza kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırabileceğimiz alanlar oluşturmak istiyoruz.

‘TOPLUMLAR, SAHİP OLDUKLARI BİLGİ BİRİKİMİNİN ÇOĞUNU KİTAPLAR SAYESİNDE EDİNMEKTEDİR’

Kitap okumak çocukların gelişiminde büyük bir etkiye sahip olmaktadır, ruhu ve zihni beslemektedir.

Günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedir. Geri kalan bilgi ise tecrübeler ile öğrenilir. Kitap okumak, düşünce yapısı ve hayal gücünü geliştirir, kendimizi ifade etme yeteneğimizi geliştirir. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile amacımız, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.’’

Editör: TE Bilişim